Forska och utveckla hos oss – ansök senast 8 september

28 augusti 2020 Det pågår många spännande projekt i HSB Living Lab. Men det finns plats för fler. Om du vill forska eller utveckla med oss är du välkommen med din projektansökan senast den 8 september. Alla med en idé om framtidens hållbara boende är välkomna att ansöka.

HSB Living Lab är en unik arena för forskare, utvecklare och innovatörer. Alla med en idé om framtidens hållbara boende är välkomna till oss. Här har man möjlighet att hitta lösningar för framtidens hållbara boende i en verklig miljö som från grunden är byggd just för det ändamålet.

Fördelarna att forska i HSB Living Lab är många. Hela miljön är anpassad för forskning och utveckling. Det bor ett 30-tal personer i huset och de är en del av forskningsmiljön. I huset finns över 2000 sensorer som mäter och registrerar det som händer i huset.

Förutom husets egenskaper får den som väljer att forska och utveckla i HSB Living Lab unika möjligheter till samverkan med såväl näringsliv som akademi. Det är en öppen arena där samverkan är i fokus. Den som ansöker kan ha sin finansiering klar från annat håll. Det finns också möjlighet att söka medfinansiering från HSB Living Labs forskningsfond som delar ut två miljoner kronor per år.

Den 8 september är det deadline för första ansökningsomgången 2020 (Test, demo och utvecklingsprojekt). Läs mer om hur du går tillväga under Forska och utveckla med oss.