Fokus på framtidens boende när bostadsminister Per Bolund besökte HSB Living Lab

02 oktober 2019 Den 27 september besökte bostadsminister Per Bolund Göteborg för att titta närmare på ett antal bostadsprojekt med hållbarhet och innovation i fokus. Bland annat besökte bostadsministern HSBs unika forskningshus HSB Living Lab.

I HSB Living Lab pågår forskning och utveckling av framtidens boende med syfte att öka innovationstakten inom bostadssektorn. Vid bostadsminister Per Bolunds besök gavs en presentation av HSB Living Lab och de projekt som pågår här. Under rundvandringen i huset fick han också möjlighet att träffa och prata med några av de boende. Besöket lämnade avtryck hos ministern.

- Det är fantastiskt att HSB investerar i en satsning för att utvärdera och pröva nya tekniska och sociala lösningar i en befintlig bostadsmiljö. Det är viktigt för att det ska fungera på riktigt utifrån människors förväntningar och hur vi lever idag, säger bostadsminister Per Bolund.

HSBs roll som samhällsbyggare diskuterades också under dagens möte, där frågan om kooperationens roll i framtiden också togs upp.

- Det är nog ingen slump att det är en kooperation som står bakom samhällsutvecklande satsningar som HSB Living Lab och HSB Dela. Vi har alltid tagit ett lite större samhällsansvar än det självklara. Med HSB Living Lab väver vi ihop vår stolta innovationshistoria med framtidens hållbarhetsutmaningar, säger Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg.