HÖJNING AV MÅNADSAVGIFT OCH EL FRÅN OCH MED 2023-01-01

01 december 2022

Onsdagen den 19 oktober 2022 träffades styrelsen för genomgång av det budgetförslag som föreningens förvaltningsekonom på HSB MälarDalarna tagit fram.


Budgetförslaget visade på ett höjningsbehov med hänsyn tagen till:

·         Rådande omvärldsläge

·         Rådande inflation

·         Rådande underhållsbehov.

·         Höjda räntor

·         Höjda el-priser

·         Höjda uppvärmningskostnader


Efter genomgång av förslaget i dess helhet och justering av några poster enades styrelsen om att höja månadsavgiften med 7 % (Rekommendationen från HSB MälarDalarna var 13,9 %). Höjningen påverkar också våra p-platser och garage där hyran justeras upp med motsvarande procent.

Styrelsen motiverar höjningen med hänsyn tagen till de punkter som förvaltningsekonomen presenterade samt de underhållsbehov som föreligger där vi räknar med att vi redan under 2023 kommer behöva se över våra balkonger bland annat.

Balkongrenovering
Efter styrelsens budgetmöte har en extern firma utfört en så kallad statusbesiktning av våra balkonger för att ge oss en klar och tydlig bild av nu läget. Rapporten från besiktningen visar att vi behöver göra något i närtid. Vi har därför bett HSB MälarDalarna och Sustend lämna in offerter på arbetet med att hjälpa styrelsen med arbetet med att hämta in offerter och utvärdera dessa och därefter hjälpa styrelsen leda projektet. Då föreningen i dagsläget saknar ekonomi för ett arbete i den här storleken kommer vi behöva låna pengar. Vi flaggar därför redan nu att de kan bli aktuellt med ytterligare höjning av avgiften under 2023

Höjning av elpriset mot medlem
Styrelsen för Ringvägsgårdens Samfällighetsförening med representanter från varje medlemsförening (Brf Hellas, Brf Neptun Brf Sparta och Brf Ymer) beslutade den 3  oktober att justera upp elpriset mot medlem med 1,80. Nytt pris per kWh blir från och med 2023-01-01 3,50 kr inkl. moms, energiskatt och överföringsavgifter)  

Denna höjningen är dock inte tillräcklig med anledning av det rådande elpriset, rekommendationen från branschen är ett pris på 5 kr/kWh inkl. moms.  Styrelsen beslutade att avvakta i frågan men att om behov föreligger rekommendera styrelsen i RVG att höja elpriset ytterligare under 2023.

Styrelsen för HSB Brf Neptun i Fagersta
genom Jakob Hägglund, ordförande.