Kort summering av 2022 och lite vad som är på gång under 2023

15 december 2022

Vi närmar oss ett nytt år och vi i styrelsen önskar summera det gångna året och ge lite kort info om vad som är på gång.

Styrelsens fokus under det gångna året har legat på 3 punkter, underhållet, renovering och försäljning av de 2 lgh som gått tillbaka till föreningen och SBA (Systematiskt brandskyddsarbete)

Underhållsbehovet är stort vilket också bekräftades i den rapport som den externa firman Sustend presenterade för styrelsen efter deras statuskontroll av våra balkonger.  Här kommer vi behöva göra något i närtid och vi har redan beslutat om att sätta upp 2 så kallade entréskydd i anslutning till våra entréer för att säkra in och utpassage.  Vid styrelsens sista möte för året den 14 december beslutades det att ge HSB MälarDalarna i uppdrag att utse en projektledare som kan vara föreningen behjälplig med att hämta in anbud avseende en eventuell balkongrenovering och om ekonomin tillåter leda projektet efter att anbud blivit accepterat.

Under året har föreningen sålt 1 av 2 lgh som kommit tillbaka till föreningen, den sista av de två står under renovering efter en vattenskada men kommer att färdigställas inom kort.

Året 2022 var också de år då styrelsen tog ett bättre grepp om det systematiska brandskyddsarbetet och utsåg Roger Anderssons till styrelsens ansvarige för dessa frågor. Roger har tillsammans med en
konsult från Securitas tittat på våra fastigheter och ringat in några brister som vi jobbar på att åtgärda. Vi kommer bland annat att montera brandsläckare och brandvarnare i våra entréer och i anslutning till våra vindar.

Under 2023 kommer HSB MälarDalarna på uppdrag av styrelsen genomföra en så kallad statuskontroll av föreningens samtliga lägenheter. Kontrollen omfattar bl.a. okulär kontroll av våtrum och våtenheter, läckagekontroll och fuktmätning. Avisering om när kontrollen skall utföras återkommer vi med.

Styrelsen vill med dessa rader önska alla medlemmar en riktig God Jul och ett Gott Nytt år.

//Styrelsen genom ordförande Jakob Hägglund.