Vestanfläkten september 2023

17 september 2023

Balkongerna
Hagmarksgatans balkonger är klara och arbetet fortsätter på Sidvallsgatan. Arbetet går enligt tidsplanen. Vi vill påminna att boende med färdiga balkonger (Hagmarksgatan) som lagt extra beställning hos TBO (inglasning, persienner eller matta) ska kontakta TBO om det uppstår några problem eller frågor som rör extrabeställningen. Styrelsen ansvarar inte för extrabeställningar. Ni kontaktar TBO enligt kontaktinfo: 

www.tbo.se/kontakta-oss/
Tel: 0589-866 00
E-post:
mailbox@tbo.se

Bredbandsavtal
På årsstämman fattades beslut att teckna ett avtal med Telenor gällande bredband och tv för alla lägenheter i föreningen. Informationsblad från styrelsen och Telenor har delats ut och vi hoppas på en smidig övergång för alla. Läs igenom informationsbladet noga och beställ hem en router enligt instruktionerna för att få tillgång till gruppavtalet.

Soprummen
Vi ser att soprummen missbrukas, och saker som inte får slängas där ändå hamnar i våra sopkärl.
Om du inte har möjlighet att åka till någon av kommunens återvinningsstationer får du spara dina sopor tills föreningen beställer en container för sopor. Läs mer om sophanteringen i föreningen på vår hemsida, antingen genom att söka på ”sopor”, gå via menyerna till
”information för boende”
® ”Sophusen, avfall och källsortering”, eller skriv in följande i din webbläsare:
www.hsb.se/malardalarna/brf/vesta/boendeinformation/avfallshantering-och-sortering/

Trapphusen
Inga föremål får förvaras i entréer, i trapphusen, i källargångarna eller i vindsgångarna. Att göra detta kan medföra en brandrisk, försvårar utrymning vid brand, hindrar ambulanspersonal och förhindrar trappstädning. Framkomligheten och brandsäkerheten kommer alltid i första hand.

Exempel på saker som inte får förvaras i dessa utrymmen är dörrmattor, barnvagnar, rullatorer, sopor, cyklar, kartonger etcetera.

För att minska inbrottsrisken och att obehöriga personer kommer in i husen, är det viktigt att entréporten inte lämnas uppställd och obevakad.  

Elbilar och ladd-hybridbilar
För att komma vidare i arbetet med att installera laddare för el/ladd-hybridbilar önskar vi att alla medlemmar som idag har behov av ladd-stolpe kontaktar styrelsen via mejl.

Kontakt och information
På föreningens hemsida hittar du massvis med information som berör alla medlemmar. Om du har funderingar eller frågor kan du hitta svar på vanligt förekommande frågor där. Annars kan du kontakta oss via e-post eller i brevlådan utanför expeditionen. För snabbast svar rekommenderar vi e-post.

www.hsb.se/malardalarna/brf/vesta/
E-post: vesta.brf@gmail.com