Höjning av parkeringsavgift, cykelrensning & sommarinformation

23 juni 2022

Tre ärenden att meddela medlemmarna i föreningen Flädern:

Höjning av parkeringsavgift:

Styrelsen har beslutat att höja parkeringsavgiften från 100kr i månaden till 250 kr i månaden. Denna höjning kommer ske från och med 1 januari 2023. För att göra denna höjning kommer allas nuvarande parkeringsplats-avtal att sägas upp, och nya avtal kommer skrivas. Alla som har plats idag har självklart kvar sin plats om de så önskar. Men för att ha kvar sin plats måste nytt avtal skrivas under. 

Bekräftelse över uppsägningen av era avtal kommer att lämnas i era brevlådor. Datum för underskrift av nya avtal kommer komma i höst, sannolikt sker underskift i oktober.  

Cykelrensing:

Föreningen kommer genomföra en cykelrensning nu över sommaren. Nästa vecka (dvs vecka 26) kommer färgglad tejp att fästas på alla cyklar i källaren och vid cykelställen. Om denna tejp-markering sitter kvar i tre månader så anses cykeln inte ha någon ägare och kommer då att forslas bort. Här vill styrelsen be medlemmarna att tänka till en extra gång om cykeln verkligen ska vara kvar i fastigheten, vi har många cyklar som är helt förfallna i källaren och som sannolikt inte kommer användas igen. Dessa cyklar tar upp mycket plats i källaren som skulle kunna användas på bättre sätt för föreningen. 

Sommarinformation: 

Styrelsen har ett antal punkter vi vill förtydliga och poängtera extra nu inför sommaren:

  • Under semestern är många bortresta, och detta vet inbrottstjuvar om. Se till att göra deras jobb lite svårare genom att hålla entregrinden stängd. Se även till att hålla vardera trapphusdörr stängda och ställ inte upp dessa i onödan. Om man själv har ställt upp en trapphusdörr så är det man själv som har ansvaret att se till att den stängs omgående efter man är klar på innergården. 
  • Det har uppmärksammats att det rastas hundar på innergården, detta är inte tillåtet utan hundar och andra djur måste rastas utanför föreningens mark. Om olycka sker så ansvarar såklart ägare för att avlägsna eventuell avföring. 
  • Många har sina fönster öppna nu under varma sommarmånader, se till att vara respektfulla mot varandras utrymmen och tänk till en extra gång hur ljud och lukt påverkar de runtomkring.   
  • I samma anda, under sommaren vill många av våra medlemmar använda innergården, så styrelsen vill be alla medlemmar var respektfulla mot varandra och ge plats så att alla kan njuta av vår fina tomt på ett rättvist sätt.  

 

Soliga sommarhälsningar, 

Styrelsen BRF Flädern i Malmö