Nytt Priorn-Nytt – med aktuell info om fönstren

06 oktober 2014 Ett nytt Priorn-Nytt har lagts upp på hemsidan. Nu med ny information om fönsterrenoveringen som är inne i slutfasen.

Priorn-Nytt finns att ladda ner i vänsterspalten. Här kommer även merparten av det som finns med:

Fönsterbytena fortsätter enligt plan
Under de närmaste veckorna kommer fönsterbyten att ske i trappa C, B och slutligen trappa A. Det innebär också, som ni säkert märkt, att grinden vid trappa A nu är stängd och grinden vid trappa I är tillgänglig igen.

Fönsterputsning efter byte av fönster
I Otto Magnussons entreprenad ingår putsning av fönstren. För att fönstren inte ska bli smutsiga direkt igen så kommer putsningen att göras först när byggnadsställningarna tagits ner. Man kommer att putsa fönstren utvändigt, invändigt och mellan glasen och man kommer att putsa fönstren inifrån lägenheterna.

I nästa vecka (v 41) kommer byggnadsställningarna vid trappa G, H och I att tas ner. Då ska allt plåtarbete, målning av balkonger och åtgärder efter besiktning av fönstren från utsidan vara klara. När byggnadsställningarna är nedtagna kommer Otto Magnussons att lägga lappar med besked om när fönsterputsningen kommer att genomföras i dessa tre trappor - troligen i v 42. Man beräknar att putsningen tar ca 30 minuter per lägenhet.

Om ni inte är hemma får kontakta oss i styrelsen, så får vi hantera nycklarna – ett alternativ är annars att be någon granne öppna för fönsterputsaren.

Byte av handtag och insättning av glaspartier i balkongdörrar
Förutom fönsterputsningen återstår även utbyte till rätt handtag på fönstren och insättning av glasparti på de balkongdörrar som inte är glasade hela vägen ner.


Eftersom fönsterputsning, byte avhandtag och insättning av glasparti görs av tre olika entreprenörer och tar olika tid kan allt inte göras samtidigt. Otto Magnussons ska göra sitt bästa för att samordna byta av handtag och glaspartier. Det arbetet kommer att starta tidigast i v 42 och vi återkommer med mer information så fort vi får tydligare besked från Otto Magnussons.

Fönsterbytet medför alltså flera besök i lägenheterna, vilket vi inte räknat med från början. Vi hoppas att det inte medför några större problem.

Den respons vi i styrelsen fått hittills efter fönsterbytena har glädjande nog varit mycket positiva, så när arbetet väl är klart hoppas vi att alla kommer att vara nöjda och glada.