Nytt Priorn-Nytt med senaste nytt om fönstren

02 november 2014 Arbetet med att byta fönstren är nu inne på slutfasen. I ett nytt nummer av Priorn-Nytt informerar om det återstående arbetet.

Priorn-Nytt finns att ladda ner i vänsterspalten. Här kommer även hela innehållet:

Fönsterputsning, byte av handtag och insättning av glaspartier
Eftersom fönsterputsningen och insättning av glasparti och byte av handtag tar olika tid och görs av olika entreprenörer går det tyvärr inte att göra samordnat.

Fönsterputsningen i trappa G - I kommer att genomföras i nästa vecka (v 45) tisdag - torsdag. Aviseringar kommer att delas ut av entreprenören.

I början av nästa vecka kommer också en första insättning av glasparti på en balkongdörr att göras för att entreprenören ska få en uppfattning om hur lång tid ett sådant byte tar. När det provmontaget är gjort ska de återkomma med en plan för byten av handtag och glaspartier med start i trappa G - I.

Restarbeten
Leverantören har av misstag beställt låsningsbara handtag till balkongerna på våning 2 – 5, vilket det inte ska vara. Nya handtag måste därför beställas och vi har ännu inte fått besked om när dessa levereras.

Nio balkongdörrar i trappa A – C har inte kunnat bytas. Leverans av dessa dörrar är beräknat till v 50. Vi återkommer till berörda när vi vet mer.

Målningsarbetet
Arbetet med målningen av smidesdelarna på balkongerna går vidare efter ett uppehåll på grund av dåligt väder. Om vädret inte ställer till det kommer femvåningshuset att vara klart fredag den 31 oktober, förutom våning 1 som man tar sist då byggnadsställningarna plockats bort. Därefter fortsätter man måleriarbetet på balkongerna i trappa A – C, våning 2 – 4. Sist kommer balkongerna på våning 1 att färdigställas och det inkluderar även första våning i trappa F – I.

Skador och klagomål
Om ni har fått några skador eller om ni har några klagomål eller frågor på det utförda arbetet får ni kontakta oss i styrelsen via e-post styrelsen@priorn.se eller med en lapp i brevlådan utanför gästrummet i trappa D.

Ljudprovning
Gatukontoret kommer att genomföra ljudprover i v 46 i fyra lägenheter som vetter ut mot Rådmansgatan. Om proverna blir godkända kan vi få utbetalt den del av fönsterbytet som de ska finansiera.