Allmän information om föreningens hissbyte

12 oktober 2023 Här kommer allmän information om status på våra nya hissar!

Den stora hissombyggnationen påbörjades i våras med två hissar i 42A och 46A. Efter sommaren fortsatte hissubytet i hus 48B och och 46B som avslutades i september och som efterföljdes av hus 46C och 42C. Takten på utbytet har i det stora hela följt planeringen och kommer forsätta till sommaren 2024 när den sista hissen byts ut. Till följd av nya hårdare besiktningsregler (infördes i år) som kräver två av varandra oberoende besikningsföretag kan driftsättningen av hissen dröja mellan 2-5 arbetsdagar.

Hissutbytet genomförs med 1 hiss per byggnad så att de övriga 2 hissarna kan användas. Även om det har varit en stor utmaning för många medlemmar att vara utan hiss har tålamodet varit mycket stort och resultatet i form av en modern och snabb hiss utan tunga dörrar har varit glädjande för många.

När en hiss klarar den tekniska besiktningen och får tas i drift återstår fortfarande en del arbete innan arbetsplatsen kan lämnas. Efter den tekniska besiktningen återstår en överlämningsbesiktning (mellan föreningen och leverantören), vilket omfattar målningsarbeten, täckplåtar, dörrautomatik, trösklar, belysning mm mm. Exempelvis kommer de travertinmålade väggpartierna återställas med identisk målning.

En nyligen utbytt hiss har en inkörningstid på ett par veckor. Detta för att linor, skenor och kort ska sätta sig. Om du upplever att hissen skapar konstiga ljud, anmäl detta till fastighetskontoret så tar vi upp detta med hissföretaget.

 Hälsningar från Fastighetskontoret/Styrelsen