För Mäklare

Denna information riktar sig till dig som mäklare och som ska förmedla en lägenhet i BRF Trumman

Det finns massvis med information tillgänglig här på hemsidan som du bör läsa igenom för att få en bra bild av föreningen. Nedan presenteras sådan information som mäklare specifikt brukar fråga efter. Nederst på denna sida hittar du viktig information så som årsredovisningar etc för nedladdning.

OBS: Från December 2017 kräver BRF Trumman att ansvarig mäklare närvarar vid Överlåtelsesyn av Lägenhet

OM FÖRENINGEN

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Trumman i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1952. I föreningen finns 397 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 7 lokaler, varav 2 upplåts med hyresrätt.

Adresser: Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49 (A, B & C)

Fram till 2005 hette föreningen Brf Mellanheden, men bytte då namn till HSB Brf Trumman i Malmö, efter det kvarter som föreningens hus ligger i.

Storleksfördelningen mellan lägenheterna ser ut så här:

1 rok    20 st
2 rok 192 st
3 rok 148 st
4 rok   25 st
5 rok   12 st

Namn: Brf Trumman
Postadress: Köpenhamnsvägen 47C, 217 71 Malmö.
Besöksadress: Köpenhamnsvägen 47C, ingång till fastighetskontoret från källarnedgången 47C.
 E-post: vicevard@brftrumman.se
Hemsida: www.brftrumman.se

Föreningens organisationsnummer är 746000-5643.

FÖRVALTNING

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska av Sydsverige Entreprenad.

DOKUMENT

Årsredovisning och stadgar finns under Årsredovisningar och Stadgar.
Överlåtelsehandlingar vid försäljning av bostad och ansökan om medlemskap i föreningen, skickas av mäklaren till föreningens förvaltare HSB.

OM HUSEN

I varje hus i föreningen finns två gemensamma tvättstugor och är belägna i källaren och är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och separata tork samt mangelrum.

I föreningen finns en festlokal som rymmer ca 40 personer, och kan hyras till en kostnad om ca 500 kr kvällstid och 300 kr dagtid fram till kl 18.00. En depositionsavgift tas ut om 1 000 kr. Det finns även en bastu och hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt samt ett gym som nyttjas till en kostnad om 400 kr/år. Föreningen har även en övernattningslägenhet med fyra vuxenbäddar som kan nyttjas för 200 kr per natt. Barnvagnsrum och cykelrum finns i källaren, och cykelgarage kan hyras till en kostnad om 27 kr/månad.

I föreningen finns en lummig och stor förgård mellan husen. Här finns lekplats, utemöbler, grill och boulebana för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även cykelställ utanför husen.

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och 100/100 bredband via Bahnhof.

Detta ingår i månadsavgiften:

• VärmeVatten
  • Kabel TV basutbud Comhem
  • Internet anslutning 100/100 Mbit/sek via Bahnhof tillkommer med 59:-/månad.
  • Hushållsel

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om ca 2% p.g.a. tomträttsomförhandlingar som sker 2024. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

VID FÖRSÄLJNING

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 120 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo. Juridiska personer äger ej rätt att bli medlem i föreningen.

Lägenhetsvisning

När du som mäklare har en visning i vår förening så ber vi dig respektera våra ordningsregler. Det är inte tillåtet att ställa upp portar eller fästa silvertejp över låsen för att släppa in kunder. Vi ber er släppa in era kunder genom att möta upp dem i porten. Portarna är låsta för att inga obehöriga ska komma in i våra hus.