ValbyNytt april 2023

03 april 2023

Projekt fönsterbyte

Nu byts fönster i Kronborg 15 och sedan är det bara Kronborg 13 kvar. Projektet har nästan kunnat hålla tidplanen och inga större katastrofer har drabbat det. Tidschema över projektet finns här på vår hemsida och ska också finnas i varje entré. Vi påminner om att du torsdagen innan får information om exakt dag veckan efter då dina fönster ska bytas.

Inre besiktning av fönster i Kronborg 17

Torsdagen den 20 april klockan 13.00-16.00 genomförs inre besiktning i alla lägenheter i Kronborg 17. Du kan välja att vara hemma den eftermiddagen eller lämna nycklar till styrelsen. Nycklarna lämnas tillbaka vid besiktningen. Vi har insamling av nycklar tisdagen den 18 april klockan 17.45-18.15 samt onsdagen den 19 april klockan klockan 06.30-06.45. Någon i styrelsen kommer att finnas på innergården i höjd med gaveln till Kronborg 15.

När och hur får vi tillgång till det utlovade elstödet?

Vi får frågor från er i föreningen om elstödet. Vårt svar är att vi inte vet, eftersom det ännu inte tagits beslut. Vår förhoppning är att beslut och information kommer senare i vår.

Att använda tvättstugan samt sitt sunda förnuft

Tvättstugorna är gemensamma utrymmen och då måste vi visa varandra hänsyn. Det finns naturligtvis ordningsregler för vad vi får och inte får göra i tvättstugan, och vi kan också använda vårt sunda förnuft för att räkna ut vad som olämpligt. Vi är flera som har hund och katt i våra familjer, och vi får INTE tvätta deras filtar, sängar eller kläder i gemensamma tvättmaskiner. Det beror dels på att någon som tvättar efteråt kan lida av allergi, men det är också så att våra familjemedlemmars päls fördärvar både maskiner och andras tvättar. 

När kan vi kontakta Securitas?

När det uppstår fel i vår fastighet gör vi en felanmälan på HSB:s hemsida. Utanför ordinarie kontorstid kan vi vid akuta fel kontakta Securitas, och den servicen är mycket mera kostsam än den vanliga. Är felet inte akut gör vi en vanlig felanmälan och så hanteras denna nästa vardag. 

Plockning av måsägg

Så här, halvvägs in i våren, börjar måsarna lägga ägg på våra tak. För att försöka få måsarna att inte bo just i vår fastighet har vi sedan några år tillbaka anlitat måsäggsplockare. Det har vi tänkt fortsätta med och snart är de alltså tillbaka. Ser ni någon klättra på taken så är det troligtvis en måsäggsplockare!

Gårdsdagen 

Den 2 april hade vi vårens gårdsdag, och tack alla som kom och hjälptes åt att vårfixa innergården! Också tvättstugorna fick lite nytt material, och två riktiga hjältar tog på sig att sopa källargångarna. Ett härligt gäng satt vid sidan av och stöttade med prat och hejarop, och så avslutade vi med korvgrillning och fika under en blå himmel och i strålande solsken. 

Styrelsen önskar alla en trevlig påsk!