ValbyNytt november 2023

09 november 2023 Oktober må ha varit den varmaste oktober sedan vi började göra temperaturmätningar, men inte sjutton är november ljum och behaglig! Och som en tanke: mer om radiatorer nedan.

Trapphus, bommar och innergård - framtida projekt

Nu finns en arbetsbeskrivning, som har skickats ut till flera entreprenörer i byggbranschen, för att få in anbud på arbeten vi vill få gjorda. Senast den 31 januari 2024 ska anbuden vara insända. (Processen sattes i rullning under våren 2023, det tar helt enkelt tid. Och, vi gör det naturligtvis inte själva utan köper tjänsten av Projektstyrning Syd, som hjälpt oss med båda projekten relining och fönsterbyte.)

Det innebär inte att vi ska genomföra alla projekt: ommålning av trapphus, ny armatur i trapphusen, fixa till nischerna i varje trappentré, plåtslagare i trapporna 15b samt 56d, nya bommar mellan hus 13 och 15 samt bakom hus 13, klimatsäkra innergården.

Efter att ha gått igenom samtliga anbud bestämmer vi prioritetsordning (alltså, vad som är mest akut och sedan i fallande ordning), kostnaderna för utförda arbeten samt hur mycket pengar vi har att lägga på de olika arbetena. Det hade varit underbart att kunna få gjort allt och sedan leva och bo i frid, åtminstone i några år, men räntesatser och inflation och nyss genomförda jätteprojekt gör denna dröm svår att förverkliga. 

Den gemensamma bastun i Mariedal 56

Efter reliningen gapar numera stora hål i den gemensamma bastuns väggar. Vi vill naturligtvis få ordning på bastun så att den användas igen, men det har visat sig svårt. Av flera kontaktade adekvata byggföretag har ett enda skickat in ett anbud, antagligen - vi spekulerar! - för att arbetet är för litet. Den offert vi fått in är ett mycket prisvärt anbud från en firma som har gott renommé, men det är inte bra med bara ett enda anbud. Vi gör alltså en ny runda med förfrågningar och hoppas komma igång under våren 2024. 

Tråkiga råtthål

Vi har tyvärr fått påhälsning av råttor i Mariedal 56. De har skapat hål i dagvattenrör för att försöka ta sig in i våra varma och torra källare. Anticimex har varit här liksom Mark och Miljö, och vi kommer att byta ut de rör som råttorna angripit mot nya plaströr. Projektet är pågående.

Föreningsstämma 27 november 2023 klockan 19.00 - ta med legitimation!

Vi vill påminna om datum och tid för 2023:s föreningsstämman i Immanuelkyrkans samlingslokal den 27 november klockan 19.00. 

Om du vill ha macka och kaffe/te så är sista anmälningsdatum söndagen den 12 november (anmälningslistor finns i varje trappas entré). Om du inte är intresserad av fika så kan du bara dyka upp - med legitimation! Vi gör en avcheckning i medlemslistan. 

Och för sjutton, kom!

Årsredovisningen 

V i har ännu inte fått årsredovinsningen från HSB Malmö, men så fort den plingar i brevlådan läggs den upp på vår hemsida. Den kommer också att tryckas ut på papper och finnas tillgänglig i ett (1) exemplar i varje trappentré.

Kall höst

Jag hade själv 16 grader i mitt vardagsrum senaste helgen. Kallt. För att inte ha så himla kallt, måste vi göra följande:

1. Lufta dina element! Om du inte kan själv så fråga en kompis, en familjemedlem eller en granne att hjälpa dig. Styrelsen gör inte detta, eftersom vi arbetar fulltid och utöver styrelseuppdrag också måste lufta våra element. 

2. Det finns en manick på 15-huset som läser av temperaturen och reglerar värmenivån. Denna manick ska i veckan, kanske nästa, kontrolleras så att den fungerar. Det utesluter ändå inte att DU LUFTAR DINA ELEMENT! Men föreningen tar hand om manicken.

Myshöst 

Glöm inte stearinljusen! Alltså när de är tända, vilket är både mysigt och farligt. Kram!

Visste du att det farligaste för en fastighet (hus, båt, husvagn m fl) är eld och vatten? 

Slutligen

Jo, julmusiken har börjat spelas i butikerna, men strunt i det! Har du något slags streamingtjänst så tipsar jag/vi om musik för att förhöja höstkänslan, och ha det så fint du kan:

Song for my father; Horace Silver

You would be so nice to come home to; Chet Baker

What a difference a day made; Dinah Washington

Firecracker; Ryan Adams

Cinnamon Road; Shawn Colvin

Promenade Sentimentale; Ron Ogden

Bullet train; Stacey Kent

 


Till nyhetslistan