Valbynytt mars 2022

11 mars 2022 Mars 2022

Projekt Re-lining 

Re-liningen är nu nästan helt klar i Kronborg 13 och påbörjad i Kronborg 15. Boende i Kronborg 17, som har avloppsstammar i vinds- och källarförråd, har i vecka 10 fått information om att tömma sina förråd. Projektet går enligt planen, och så hoppas vi att det fortsätter.

Påminnelse om avloppsregler under re-lining

Det är ABSOLUT FÖRBJUDET att spola ner annat än toalettpapper i toaletterna. Under arbetet med re-lining blir syftet med förbudet ännu tydligare: när den provisoriksa pumpen var installerad i Kronborg 13, spolade någon medlem ner våtservetter, vilka satte ett stopp i pumpen. Resultatet var en översvämning samt en kostnad för föreningen på 17 970 kronor. 

Innergården

Välkommen till gemensam gårdsdag söndagen den 3 april mellan klockan 10-15. Tillsammans snyggar vi upp i vår utemiljö, fikar och grillar; det blir en fin möjlighet att lära känna nya och gamla grannar. Passa på att prata med Trädgårdsgruppen om du är intresserad av att hänga med i gruppens gröna projekt! Och har du svårt att bära, lyfta, gräva och kånka, kan du bidra med goda samtal och glada tillrop. Som tidigare meddelats kommer det också att finnas tillgång till en container. 

Äntligen är lekplatsens ställning reparerad! Nu hoppas vi att alla barn med lek och spring i kroppen kommer att vilja hänga på lekplatsen hela tiden.

Miljöhuset

Du har kanske redan noterat att det börjar se annorlunda ut i miljöhuset? Det är meningen att miljöhuset ska möbleras effektivare, men det är inte riktigt färdigt ännu. När de kalla nätterna är förbi, kommer miljöhusets golv att tvättas och städas ordentligt. 

Projekt Fönsterbyte

På grund av flera olika orsaker, har arbetet med att byta fönster ut mot Mariedalsvägen blivit försenat. Vi återkommer med ny prognos så fort vi vet mer.

Entréernas nischer

I nischerna, som finns bredvid porten i trappornas entréer, får du inte ställa någonting. Det kan verka praktiskt att ställa barnvagnen eller rollatorn där, men av brandtekniska skäl får ingenting finnas i dem. När re-liningen är klar kommer vi att se över trapphus och nischer.

Skyddsrum

Vi har börjat se över skyddsrummen, och hoppas att det blir ett onödigt arbete. I dagsläget finns tillgång till skyddsrum i Kronborg 17 samt Mariedal 56, medan resterande inte kan användas på grund av att re-lining pågår. Vi är i kontakt med MSB för att säkerställa så att allt ska fungera som det måste. Vi fortsätter att löpande informera om vilka skyddsrum som fungerar och vilka som är avstängda för re-lining.

Den annalkande våren

Äntligen är ljuset här! Tillsammans med rara snödroppar och vippande påskliljor vill vi i Styrelsen önska alla grannar och medlemmar en härlig start på våren.