ValbyNytt februari 2023

07 februari 2023 Nytt år, delvis ny styrelse och januari är överstökad.

Förtroendevalda 2023

Här kommer årets uppsättning förtroendevalda i styrelse, valberedning och revisorer:

Harald Andersson (ordf), Stina Svensson (v ordf), Markus Johansson (sekr), Hanna Kruse (led), Inga Ericson (led), Jesper Brynk (led), Hans Hellsten (led), Sofie Wallenstam (HSB:s repr), Nina Gren (valb), Lou Kruse (valb), Matilda Magnusson (rev), Adeolu Sunmola (rev).

Första besiktningen av nya fönster i Mariedal 56

Nu är nästan alla fönster i Mariedal 56 bytta och det har blivit dags för besiktning. Besiktning genomförs fredagen den 17 februari mellan 08.00-15.00 med start i trappa E. Samtidigt genomförs också en OVK, alltså en besiktning av luftgenomströmningen i lägenheten. (Observera att OVK endast genomförs i Mariedal 56, eftersom det bara är i denna byggnad som bullerskyddsfönster installeras!) Tyvärr måste vi igen samla in nycklar till era lägenheter för att kunna genomföra besiktningen. Det finns möjlighet att lämna till Stina och Harald i styrelsen, som står på gården torsdag 16 februari 18.00-18.20 samt fredag 17 februari 06.30-06.45. När varje lägenhet har besiktigats lämnas nycklarna tillbaka via brevlådan. Det går naturligtvis också bra att stanna hemma den dagen, om en inte vill lämna ut fler nycklar.

Inför besiktningen är det viktigt att alla fönsterkarmar är tömda så att fönsterna går att öppna och inspektera. Gardiner behöver inte tas ner.

Dokumentera skador i fönsternischer och väggar efter fönsterbyte

Har det i samband med fönsterbytet uppstått skador - revor i tapet, sprickor i vägg eller fönsternisch etc - uppskattar vi om ni fotograferar skadan och mailar bilder(-na) till styrelsen i god tid före den 17 februari. Då kan vår besiktningsperson vara förberedd och arbeta mera effektivt. Dessutom riskerar vi inte att en skada missas.

Fönsterbytet går vidare till Kronborg 17

I vecka 7 (start måndag 13 februari) påbörjas byte av fönster i Kronborg 17. Information delas ut av BHK senast torsdag i vecka 6 om nyckelöverlämning och hur mycket som måste plockas undan framför varje fönster i lägenheten. Bytet tar ungefär en dag per lägenhet, men ibland blir det två dagar.

Återlämning av nycklar efter relining-projektet

Vi är många som väntar på att få tillbaka våra nycklar av Re-New. Nu börjar vi se slutet på projektet och på efterarbetet sedan slutbesiktningen. Re-New har meddelat att de planerar lämna tillbaka nycklar i slutet av vecka 7. Vi har bett dem att göra det på torsdagen den 16 februari, under samma tid som nycklar behöver samlas in för besiktning av fönster i Mariedal 56. Vi har ännu inte fått svar ifrån Re-New, men så fort vi vet kommer vi att informera alla. 

Re-New meddelar att den som vill och har möjlighet kan redan nu hämta sina nycklar på företagets kontor på Blidögatan 26 måndag till fredag mellan klockan 08.00-15.00. Glöm inte att ta med nyckelkvittensen!

Cykelrensning på gång

Vi måste rensa bort cyklar - och annat - som inte används eller har någon ägare och som står i gårdens cykelställ samt i cykelkällare. Därför har cyklarna märkts med lapp och gummiband. Om du ser till att avlägsna lappen, så bekräftar du att cykeln används och har en ägare. Alla cyklar som inte har fått sina lappar avlägsnade kommer att tas om hand och forslas bort. SISTA DATUM för att avlägsna lapp är söndagen den 19 februari.

Felanmälan 

Om du behöver anmäla fel i fastigheten kontorstid måndag till fredag, så gör du det via HSB-portalen. Utanför kontorstid samt under helger ber vi dig att INTE anmäla ifall fel som inte är akuta. Anledningen är att det kostar ganska mycket pengar, eftersom det först kommer ett vaktbolag och inspekterar felet och sedan i sin tur kontaktar hantverkare. Är felet akut ska det naturligtvis alltid anmälas genast! 

Smutsiga tvättstugor

Medlemmar har hört av sig och berättat att tvättstugorna alldeles för ofta inte är städade efter senaste användaren. Den som inte torkar av ytor och rensar filter väljer inte bara att lämna sitt skräp åt någon annan att ta hand om, utan utsätter dessutom maskinparken för onödigt slitage. Maskiner som inte städas av slits fortare, och reparationer alternativt nyinköp betalas av oss alla i form av våra avgifter. Matematiken är enkel: städa efter dig!

Använd föreningslokalen

Glöm inte bort att vi har en föreningslokal som vi medlemmar kan låna gratis. Lokalen ligger i Kronborg 17:s källare. Regler för att använda lokalen hittar du under lokalens flik här på hemsidan. Vill du boka lokalen skickar du ett mail till styrelsen.

Ljuset på gång

Det är visserligen minusgrader, snålblåst och trista byggställningar runt husen, men det har börjat bli ljusare på kvällarna. Det ger oss hopp om att vårljus, snattrande talgoxar och sjungande koltrastar väntar i kulisserna.