ValbyNytt maj 2022

05 maj 2022 Toalettbodar, förråd, gamla cyklar och miljöhus är i fokus i detta ValbyNytt.

Varför används toalettbodarna av icke-medlemmar?

Toalettbodarna finns för medlemmar som inte kan använda badrum när relining-projektet är inne i våra lägenheter. Men när vi inte låser bodarna efter oss, så öppnar vi för dem som inte är medlemmar i föreningen och som behöver ha tak över huvudet några timmar och ibland behöver tillgodose ett narkotikamissbruk. Du som använder toalettbodarna: lås efter dig!

Varför ska du alltid ha lås på källar - och vindsförråd?

Till varje lägenhet finns ett källarförråd och ett vindsförråd. Du är ansvarig för dina förråd, och då vill du säkert inte att någon annan snor till sig förrådet. Va, det går väl inte!? Jodå, det är inte helt ovanligt att någon medlem anser sig vara trångbodd och hittar ett tomt förråd (någon annans) och flyttar in. Det skapar väldiga problem! Alltså, sätt lås på dina förråd, oavsett om du har något i dessa eller ej.

Då kommer vi till nästa del: du får inte flytta in i någon annans förråd. Ingen diskussion. Nej nej nej.                                                           

Oj, du kom just på att du använder ett förråd som inte är ditt, men som du trodde inte användes av andra. Då hör du av dig till styrelsen senast den 1 juni, så hittar vi en lösning tillsammans. Hör av dig med ett mejl till styrelsen@brfvalby.se

Varför ska du inte låta oanvända cyklar stå kvar i ställen?

Vi har förvaring för cyklar både ute och inne, och det är jättebra! Däremot är det inte bra när vi låter cyklar, vi inte använder, stå kvar istället för att sälja, slänga eller ställa i eget källarförråd. Många medlemmar betyder många cyklar, så vi behöver utrymmena. Så småningom kommer vi behöva rensa ut vraken, alltså cyklarna som inte används och som verkar ha förlorat sina ägare, så var pro-aktiv och ta hand om den cykel du använder och den du inte använder. Vi återkommer med information när det blir dags för vrakdykning.

Varför ska du tänka på miljöhuset?

Nu har vi det mer fint och ordnat än på länge i vårt miljöhus, så låt oss fortsätta ha det så. Sortera rätt, ställ inte in sopor som du själv ska lämna på tippen, och skräpa inte ner. Tack.

Varför ska du tänka på maj?

Nu har rapsen börjat blomma på fälten utanför Malmö, syrenerna spricka ut runt omkring oss och tulpanerna vicka stolta i våra rabatter. Det är med glädje vi ser hur grillarna redan har börjat användas på gården och barnen tjoa omkring på lekplatsen. Det är i maj som idén om sommaren föds, och i begynnelsen finns viljan, längtan och lusten. Därför ska vi tänka på maj, längta efter sommaren, och fyllas av tillförsikt och kraft. Och dem av oss som bara njuter av hösten - det är inte många månader kvar. Kramar till oss alla!