Valbynytt nr 4 2021

21 juni 2021

Information om relineing

Styrelsen har skrivit kontrakt med företaget Re-new som ska relinea våra avloppstammar. Renoveringen är beräknad att påbörjas i november och kommer pågå under en längre tid. Vi kommer att gå ut med mer detaljerad information efter Re-new är färdiga med sin projektering.

Fönsterbyte i hus 56

Styrelsen har kontrakterat BHK att installera bullerfönster i hus 56 och de lägenheter som vetter mot Mariedalsvägen i hus 17b. Projektet är beräknat att påbörjas i november och är planerat att pågå under första halvan av 2021. Mer information kommer att gå ut till berörda boende under hösten.

Midsommarfirande?

Nu är snart Sveriges verkliga nationaldag, Midsommar, här. Använd gärna vår fina innegård till att fira med släkt och vänner! Tänk bara på att visa respekt mot både de som firar och andra boende. Om du ska använda din egen grill så använd den främst vid våra grillplatser och dela med dig av sittplatserna.

Använd köksfläkt med kolfilter!

Man får inte ha en köksfläkt som är kopplad till kökets ventilation på grund av brandrisken. Om det skulle uppstå en brand vid spisen och om fläkten är kopplat till ventilationssystemet riskerar elden att spridas ut i ventilationen. Våra lägenheter är brandceller som begränsar spriding och underläggar släckarbetet. Ska man ha en köksfläkt skall det vara en kolfilterfläkt!

Hemförsäkring med bostadsrättstillägg

Som medlem i föreningen bör du ha en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Det är viktigt eftersom du ansvarar både för din lägenhet och är delägare i de fastigheter föreningen äger. Skulle något hända i din lägenhet kan försärkingen täcka reparationskostnader i både din lägeneht men även andra lägenheter som drabats. Exempelvis kan det täcka kostanden för vattenskador.

Styrelsens verksamhet i sommar

Mellan vecka 26 - 32 kommer styrelsen dra ner på sin verksamhet p.g.a. semestrar. Detta kommer innebära något längre svars- och handläggningstider för icke kritiska ärenden. Vid aktua ärenden ring felanmälan på 010-442 30 00.

Tänk på utrymmningsvägarna, ställ inte skräp i vinds- och källargångar!

Föreningen fick gott betyg vid den bransäkerhetsinspektion som gjordes nyligen. Vi har bra branddörrar, tydligt märkerade utrymningsvägar och stegar. Vi fick dock en anmärkning på att det stod kartonger och kvarglömda saker i vinds- och källargångar. Det får inte finnas saker som riskerar att blockera dessa utrymningsvägar. Vår säkerhet är allas ansvar!

Recept för styrelse Sofies BAD-ASS BBQ sås!

Förgyll det grillade med en het, hemlagad BBQ sås som för tankarna till Texas. Såsen går snabbt att röra ihop och passar lika bra till hamburgaren som till den grillade blomkålen.

  • 1 flaska Felix chilisås
  • 2 burkar inlagda paprikor
  • 2 msk muscovadsocker
  • 2 msk rökarom
  • Vitlök
  • Kayennepeppar
  • Salt och svartpeppar

Mixa chilisåsen med paprikorna och sockret.

Koka upp och tillsätt resterande ingredienser. Häll den varma såsen på en ren glasflaska.

 

 

  • Barbecue sås recept
    Barbecue sås recept