Valbynytt nr 5 2021

16 september 2021

 

SEPTEMBER 2021

VALBYNYTT

 

VÄLKOMMEN PÅ GÅRDSDAGEn!

Styrelsen bjuder in alla boende till en Gårdsdag söndagen den 10e oktober för att höststäda innegården och fastigheterna. Vi träffas 10.00 vid lekplatsen. Styrelsen bjuder på fika. I samband med Gårdsdagen kommer det finnas möjlighet för boende att, i mån av plats, slänga skräp i den beställda containern. Se separat informationsutskick för mer information. Vi ses där!

 

INFORMATION OM HISSARNA

För att minska problemen med våra hissar har serviceteknikerna optimerat deras funktion. Detta innebär bland annat att hissarna automatiskt går ner i källaren efter en tid av inaktivitet och att varningssignalen alltid ljuder när IR-strålen i dörren bryts. För att undvika onödiga stopp får man inteanvända hissen för obemannade transporter. Om hissen skulle stanna för man har kommit för nära dörren är det bara att trycka på knappen igen för att starta hissen på nytt.

 

TÄNK PÅ GRANNARNA UNDER DIG

Tänk på grannarna som bor under dig när du röker eller vattnar blommor på balkongen så inte fimpar eller vatten rinner ned på balkongerna under dig.

 

MATA INTE RÅTTORNA

Med kylan kommer Malmös råttor att börja söka sig inomhus och det är extra viktigt att vi inte lockar dem till våra fastigheter. Därför ber vi boende att inte mata råttorna, exempelvis genom att sätta ut fågelmatare eller talgbollar. Om ni ser att äpplen eller annan mat ligger framme, vänligen hjälp till att slänga den.

 

DATUM TILL ÅRSTÄMMA 

Föreningens årsstämma är beslutad att vara 24e november. Mer information kommer senare.