ValbyNytt oktober 2022

29 oktober 2022

Nytt elavtal

Vårt tidigare elavtal löpte ut den 30 september och var inte möjligt att förlänga, eftersom det inte längre erbjuds fasta avtal till förmånliga priser. Vi har valt att ansluta oss till ett portföljförvaltat gruppavtal som HSB har upphandlat. Det nya avtalet är bra, men det är ju inte lika bra som det avtal vi hade tidigare och därför kommer vi att få dyrare el. Dessutom kommer elpriset att variera - upp när efterfrågan är hög och ner när efterfrågan är lägre. 

Avgiftshöjning 2023

Föreningens byggnader har stora renoveringsbehov, eftersom några egentliga insatser inte gjorts sedan 1949. Tak- och fasadrenoveringen inledde projekt Rädda byggnaderna och nu har vi kommit lite drygt halvvägs. Men det kostar. Därför tvingas vi höja avgiften 2023 med 4%. 

Projekt relining snart avslutat

Relining av avloppsstammar går nu mot sitt slut. Arbetslaget ska vara ute från fastigheten före jul och slutbesiktning kommer att genomföras i början av 2023. Vi vill tacka alla medlemmar för er fina inställning, vilken har bidragit till att projektet har kunnat genomföras med mycket få oönskade incidenter. 

Boende i Kronborg 13 och 15

Nu kan boende, som har tvingats flytta saker från sina vinds- och källarförråd till torkvindarna, flytta tillbaka era saker. Vi ber er att göra detta så fort som möjligt - helst före jul.

Du har ansvar för dina förråd

Föreningen har stora problem med förråd på vindar och i källare, som kapas av personer som inte har formell tillgång till förråden. Du som är medlem behöver veta att det är du som är formellt ansvarig för vad som finns i dina förråd. För att undvika att någon annan kapar ditt förråd och lagrar sådant som kan vara illegalt, föreslår vi att du sätter ordentliga lås på förråden. Kontrollera regelbundet att ingen har ockuperat ditt förråd.

Värmen i lägenheterna

Föreningen kommer att fortsätta ha en innetemperatur i lägenheterna på max 20 grader. Var noga med att lufta elementen, och om elementen inte verkar bli varma ska du göra en felanmälan via vår hemsisa så att vaktmästare kan titta närmre på problematiken. 

Fönsterprojekt startar snart

Nya fösnter ska installeras i hela fastigheten. Egentligen ska vi inte behöva göra det förrän 2030, men de nuvarande fönsterna har för låg kvalitet och därför tvingas vi byta redan nu. Den första byggnaden i fastigheten, som får nya fönster, är Mariedal 56. Under vecka 45 kommer byggnadsställningar att monteras på fasaden ut mot Mariedalsvägen. Arbetsschema delas ut till alla boende snarast, men det som kan vara intressant för alla att veta är - inga fönsterbyten under jul och nyår.