ValbyNytt september 2022

07 september 2022 Här kommer höstens första ValbyNytt med information om både viktigt och roligt i föreningen.

Nytt elavtal

Eftersom det gamla elavtalet löpt ut har ett nytt ingåtts med EnergiSverige via HSB. Priset har ökat något och tyvärr erbjuds vi inte att prisbinda hela förbrukningen, utan en del är rörlig. Hur framtida kostnader för elen kommer att se ut vet vi inte, men det blir nödvändigt för föreningen och dess enskilda medlemmar att fundera över hur vi kan spara el. Styrelsen återkommer framöver med mer information.

Avgiftshöjning 2023

Avgiften kommer från och med januari 2023 att höjas med 4%. Det är en något högre höjning än tidigare år och beror på generella prishöjningar samt de nödvändiga renoveringar som just nu genomförs i föreningens fastighet. Prognosen har varit att i framtiden sänka avgiftshöjningen med någon procent, men aktuella skeenden i vår omvärld skulle kunna rasera prognosen. 

Nya fönster

Avtalet för fönsterbyte är undertecknat och projektet startar under hösten. Mer information under kommande månaden!

Felanmälan hissar

Om hissen inte fungerar eller du har tappat dina nycklar ner i schaktet, så ska du INTE ringa HSB Jour utan det nummer som står på skylten klistrad på varje hissdörr. Om du tappat nycklar, eller annat, ner i schaktet betalar du själv alla kostnader.

Favorit i repris: Miljöhuset

Snälla alla, lägg inte sopor på golvet i Miljöhuset! Det är farligt, eftersom någon skulle kunna snubbla och skada sig. Det kostar också extra pengar att ta hand om - pengar som tas ifrån alla medlemmars avgifter. 

Föreningsstämma 2022

Preliminärt datum och tid för föreningsstämma 2022 är 21 november klockan 18.00. Vi återkommer med bekräftad datum och tid samt plats för föreningsstämma.

Gårdsdag hösten 2022

Söndagen den 9 oktober klockan 10.00-14.00 håller föreningen gårdsdag. Som vanligt hjälps vi åt att städa gemensamma miljöer, våra egna miljöer - container är beställd - och ställa undan gårdsmöbler, men i höst ska vi också ha LOPPIS! Innan vi slänger allt i containern kanske någon vill köpa eller byta grejer?

Fika och annat matnyttigt fixas, så att det allra viktigaste tillgodoses: att vi ses och umgås i föreningen, de som vill rensa och dona och de som sitter bredvid och underhåller med gott prat och berättelser. Alla som vill ska vara med!