Höjning av års-/månadsavgiften 1 januari 2023

16 november 2022 För att möta ökande kostnader har styrelsen beslutat att höja års-/månadsavgiften med 5 % från den 1 januari 2023. Samtidigt avvecklas avsättningarna till inre reparationsfond.

Höjd månadsavgift

Vi har nu ett ekonomiskt läge med hög inflation, kraftigt höjda kostnader för bl.a. el, vatten och fjärrvärme. Räntorna har stigit och kommer att vara höga ett tag framöver. För att möta de ökade kostnaderna har styrelsen beslutat att höja års-/månadsavgiften med 5 % från den 1 januari 2023.

Inre reparationsfonderna avskaffas

En del av din månadsavgift går till en inre reparationsfond för din lägenhet. De flesta bostadsrättsföreningarna har avskaffat reparationsfonderna, och nu har också vi i vår förening beslutat att avskaffa avsättningarna från den 1 januari 2023. Tack vare det minskar behovet att höja avgiften något.

De pengar som du redan har i din inre reparationsfond är dina, och du kan självklart disponera dem som förut när du reparerar lägenheten. På din hyres/avgiftsavi kan du se hur mycket du har i din fond.

På gång år 2023

Styrelsen har tagit beslut om att installera tidsstyrning och mätning av elförbrukningen vid motorvärmarstolparna. Vi återkommer med mera information närmare införandet.

Adventsfika

Vi vill bjuda på adventsfika i början av december. Håll utkik efter inbjudan!

Styrelsen