Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Riksförbund stödjer arbete mot korruption

04 september 2018 HSB Riksförbund har antagits som stödjande medlem till Institutet Mot Mutor (IMM). Medlemskapet innebär att HSB dels tar ställning mot oegentligheter såsom korruption och mutor men får också genom sitt medlemskap stöd och vägledning i hur man hanterar frågorna.

IMM är en ideell näringslivsorganisation, inrättad 1923 med uppdraget att arbeta mot korruption och användandet av mutor. Verksamheten riktas främst mot att informera, upplysa och stötta t ex näringslivets aktörer, myndigheter och massmedia om korruption och om hur man kan motarbeta det.

- Genom att gå med i IMM sänder vi ett tydligt budskap om att vi inom HSB ser allvarligt på all typ av korruption och mutor och att detta inte är förenligt med HSB och våra värderingar. Vi blir också genom vårt medlemskap starkare tillsammans med andra och kan få stöd i dessa frågor, säger Mattias Berlin, verksamhetschef juridik HSB Riksförbund.

Mattias fortsätter:

Nätverket som IMM har är väldigt betydelsefullt för oss. Det är många andra starka företag och organisationer, som bland annat Fastighetsägarna och Kooperativa Förbundet (KF), som är medlemmar vilket gör att vi  blir en del i ett viktigt arbete som syftar till ett sunt och seriöst agerande på lika villkor och utan ovidkommande hänsyn. 

HSB Riksförbund går nu med som den trettonde av IMM:s medlemmar.

- Vi är glada över HSB:s beslut att stödja IMM och hälsar organisationen varmt välkommen. Att HSB blir stödjande medlem till IMM sänder ett tydligt budskap att organisationen ser allvarligt på den så viktiga korruptionsfrågan, säger IMM:s generalsekreterare Natali Phalén.

Övriga stödmedlemmar till IMM är:

FAR
Fastighetsägarna
Företagarna
Kooperativa Förbundet KF
Sparbankernas Riksförbund
Sponsrings- & Eventsverige
Swedish Medtech
Svensk Branschförening för profil- och reklamartiklar (SBPR)
Svensk Försäkring
Svenska Fondhandlareföreningen
Sveriges Bolagsjurister
Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF)