Infoblad April 2022

06 april 2022

Projekten Energioptimering och IMD 

På föreningens extrastämma i augusti 2020 togs beslutet att genomföra energioptimering samt införa gemensam el (IMD), projekt som inte ännu kunnat genomföras. Efter en prövning i Hyresnämnden som beslutade i enlighet med föreningsstämman gjordes en överklagan till Svea Hovrätt som avvisades. Därav är arbetet med projekten åter igång — mer information presenteras framöver. 

Krisberedskap

När fler privatpersoner ökar sin krisberedskap kan förvaringen av brandfarliga varor i hemmen öka, enligt räddningstjänsten. Det kan handla om extra gas till matlagning eller bensin till bilen. Observera att det INTE är tillåtet att förvara brandfarliga gaser och vätskor eller explosiva ämnen på vindar eller i källare. Dessa får bara förvaras i lägenheten, som räknas som en brandcell.

Föreningen har inga officiella skyddsrum. I händelse att skyddsrum skulle behöva användas, finns de närmaste på Fortunavägen eller Centralskolan. Fler skyddsrum hittar ni på MSB:s hemsida. 

Tvättstugorna

Styrelsen får fortfarande in klagomål på att boenden inte städar efter att de använt tvättstugor och torkrum, inklusive filter i torktumlaren. Det påverkar allas trivsel, så tänk på att STÄDA EFTER DIG! Styrelsen undersöker för tillfället möjligheten att i större grad kontrollera vem som missköter sig och vilka åtgärder som då kan vidtas. Bostadsrättsföreningen är något vi äger och förvaltar gemensamt. 

Förråd

Vissa tomma förråd har, av styrelsen, spärrats med buntband/plaststrips för att förhindra att dessa används av annan än den rättmätiga innehavaren. Föreningen har för tillfället ett par outhyrda större förråd. Intresserade kan meddela intresse per e-post eller lapp i föreningens brevlåda. 

Bredband från Tele2

Styrelsen avser att bjuda in till ett boendemöte i slutet på april för att informera om bredbandstjänster från Tele2, genom ett utökande av föreningens gruppavtal. 

Bostadsrättstillägg 

Som boende i Brf Göta har du något som kallas bostadsrättstillägg, som är en extra försäkring som kan utnyttjas vid skador där inte fastighetsförsäkringen eller din hemförsäkring täcker fullt ut. Försäkringen ingår i boendeavgiften. Du kan läsa mer om bostadsrättstillägget på vår hemsida.  

Kontakt med styrelsen/”Vicevärd”

Äntligen öppnar vi upp för bemanning igen! Kontoret är bemannat mellan kl. 18–19 följande datum: 7 april, 19 maj och 16 juni.

Har du frågor eller synpunkter som gäller föreningens verksamhet ber vi dig att använda föreningens mailadress. Det är det absolut bästa och snabbaste sättet att få kontakt med styrelsen, eller lägg en lapp i styrelsens postfack, Lönbladsgatan 5C. 

Vid akuta fel eller problem i våra gemensamma utrymmen bör du kontakta HSB Skånes Felanmälan: 046-210 85 00.

 

Trevlig vår!

Styrelsen Brf Göta