Infoblad Juni 2020

19 juni 2020
vattenmelon och solglasögon

Föreningens årsstämma

Den 26 maj höll Brf Göta sin årsstämma i Östermalmskyrkans lokaler. Årsstämman är den boendes främsta möjlighet att påverka hur föreningen ska drivas under kommande året, bland annat genom val av styrelse och andra förtroendefunktioner. Styrelsen kommer under 2020–2021 ha samma sammansättning som under det gångna året. Protokollet från årsstämman finns att läsa på ”Mitt HSB”.

Valberedning saknas

Vid föreningens årsstämma saknades kandidater till valberedning varför vi nu saknar personer som kan hjälpa till med att rekrytera styrelseledamöter och övriga förtroendevalda. Valberedningen är en för föreningen viktig instans som ska säkerställa att det är lämpliga människor som driver verksamheten och att demokratin fungerar. Vi uppmanar därför alla medlemmar att fundera kring om man kan tänka sig att ta på sig ett sådant uppdrag. Hör då av er till styrelsen för mer information. 

Informationsmöte om gemensam el (IMD) och energioptimering 

— den 17/8 kl 18.00 (Lokal meddelas senare) 

Vid mötet kommer Stefan Skoog från Minol, Claes Gunnarsson från Nordomatic samt Mattias Camitz från HSB att medverka. De kommer att presentera förslaget och besvara de frågor ni kan ha avseende IMD och Energioptimeringen. Inbjudan kommer att skickas ut i slutet av juli.

Extra årsstämma om införande av IMD och energioptimering 

— den 24/8 kl 18.30 (Lokal meddelas senare)

För att gemensam el och energioptimeringen ska kunna införas krävs att 2/3 av de röstberättigade deltagande röstar JA. Kallelse till extrastämma skickas ut separat.  

Kontakt med styrelsen/”Vicevärd”

Pga. Coronapandemin kommer vicevärdsexpeditionen inte att vara bemannad den kommande tiden. Har du frågor eller synpunkter som gäller föreningens verksamhet ber vi dig att använda föreningens mailadress. Det är det absolut bästa och snabbaste sättet att få kontakt med styrelsen! 

Har du inte möjlighet att använda epost kan du naturligtvis lägga en lapp i styrelsens postfack, Lönbladsgatan 5C. Tänk också på att använda felanmälan när så krävs. 

Utemöbler och grillar

Vi har valt att ställa ut föreningens utemöbler för att man nu ska kunna njuta av värme, sol och att de nu färdigställda grillplatserna ska kunna användas. Får vi ovälkomna besökare kommer vi tvingas flytta in möblerna igen och mer flyttbara möbler kommer att kunna hämtas ur och sättas tillbaka i ett gemensamt förråd.

Källardörrarna

Vi har nu bytt samtliga dörrstoppare på våras källardörrar. Genom att öppna dörren helt kommer den att under ca 40 sekunder vara öppen för att därefter stängas automatiskt. Vi hoppas att det på så sätt blir lättare att ta upp och sätta ner cyklar och annat.

Framtida infoblad

Som en del i insatsen av att spara på kostnader och värna om miljön kommer vi fortsättningsvis att anslå infobladet endast i trappuppgångar, samt på vår hemsida.

Trevlig sommar!
Styrelsen Brf Göta