Boendeinformation februari 2022

06 februari 2022

Stormen Malik har dragit förbi, förhoppningsvis har inte alltför mycket försvunnit eller gått sönder. Det vi sett hittills är att vår områdesskylt uppe vid vändplanen blåst omkull, stolpen var rostig nedtill och knäcktes, men den ska upp igen så småningom. Coronapandemin gör sig fortfarande påmind, även om restriktionerna ska släppas nu kommer en del rekommendationer finnas kvar. Än så länge ser det ut som vi kommer hålla vår årsstämma på vanligt sätt men det kan ändras, den tillfälliga lagen som gjorde det möjligt att hålla stämma med enbart poströstning löpte ut vid årsskiftet. Regeringen har lagt fram ett förslag om ett återinförande av denna tillfälliga lag, den föreslås, om det går igenom, träda i kraft den 1 mars och gälla fram till årsskiftet. Detta är än så länge endast ett förslag, mer information i frågan är att vänta. 

När vi är inne på årsstämman vill vi påminna om att du som önskar inkomma med en motion till stämman måste se till att den är styrelsen tillhanda senast 31 mars.

Så här skriver du en motion

1.    Skriv en rubrik som kortfattat beskriver vad ärendet handlar om

2.    Skriv vad ärendet handlar om.

3.    Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att årsstämman ska ta.

4.    Skriv under dokumentet med ditt namn.

5.    Skicka via mejl eller lämna din motion till styrelsen (postlåda
nr 151 utanför föreningshuset)

 

Våra tvättstugor och soprum är ett återkommande bekymmer, som vi tyvärr måste ta upp gång på gång. Styrelsen får allt för ofta klagomål om skum och djurhår i tvättmaskiner och filterlådan bakom maskinerna. Kvarvarande skum tyder på överdosering av tvättmedel, detta sliter på kläder och skadar tvättmaskinerna. Läs på tvättmedelsförpackningen och dosera enligt de anvisningar som finns där. För allas trevnad, håll rent i tvättstuga och maskiner. Observera att tvättstugornas dörrar skall vara stängda, du öppnar med din egen bricka och stänger efter dig. Det är inte tillåtet att tvätta utanför ordinarie tvättider.

Rumsgivare är nu monterade i samtliga lägenheter, men ett antal rumsgivare visar temperaturer tidvis eller inte alls. Felsökning pågår och de givare som är felaktiga kommer att repareras eller bytas ut.

Energikostnaderna upptar en väsentlig del av våra avgifter, så hjälp till med att spara på energi - vill du ha svalt hemma, reglera temperaturen med termostaterna på elementen och vädra vid behov under korta stunder.

Eftersom antalet elbilar ökar i samhället, och även hos oss, kommer vi i styrelsen börja titta på möjligheterna att bygga ut antalet laddstolpar på våra bilplatser. Vi återkommer om det framöver.

Hundskit är det väl ingen som tycker om, det både luktar illa och är ser äckligt ut. Inte särskilt kul att få under skosulorna heller, eller för den delen i byxbaken på barnen som leker ute. Så snälla ni hundägare, plocka upp efter era hundar.

Detsamma kan ju gälla kattägarna; ni får gärna dra ett varv då och då och plocka upp det katterna lämnat efter sig, speciellt gräsmattorna runt föreningshuset och gästparkeringen. Varken hundarna eller katterna begriper bättre än att sätta sig när det tränger på, så vi kan inte skylla allt på dem.

Har man inte lust att plocka rent efter sina djur ska man kanske fundera ett varv till innan man skaffar dem.

 

Nu ser vi fram mot våren med sol och värme!

 

Planerade styrelsemöten; 17 februari, 17 mars, 21 april och 12 maj

Övriga datum att notera; städdag söndagen den 24 april (
ingen container kommer beställas) samt årsstämma 19 maj. Ett medlemsmöte kommer planeras under våren, vi återkommer med datum för detta.