Boendeinformation november 2021

29 november 2021

Nu när året går mot sitt slut, ett år som inte varit som vanligt, tänkte vi sammanfatta lite vad som hänt i föreningen och informera lite om vad som är på gång.

Föreningsstämman var liksom förra året inte som vi är vana vid – i år var uppmaningen från HSB att årsstämmorna skulle genomföras enbart genom poströstning i förtid. I samband med årsstämman fick vi tacka Maricor Rubi och Christer Paulrud för deras tid som ledamöter i styrelsen och samtidigt hälsa Stefan Hjort och Kurt Andersson välkomna. Vi fick även en ny revisor och en ny valberedning.

Under senare delen av hösten har andra etappen av projektet ”Utemiljö” startat upp. Det är främst boende i områdets övre del som kommer märka av arbetet. Fram till jul kommer arbete bedrivas inom ett avspärrat område på övre gården, och det kommer förekomma en del tunga transporter till och från området. Efter jul blir det ett uppehåll under en period varefter arbetet återupptas när den kallaste vinterperioden är över. Projektet ska vara slutfört den 31 maj. Vi hoppas att alla har förståelse för de olägenheter detta kan medföra, samt hjälper till med att hålla tillfartsvägen upp till arbetsområdet så fri som möjligt under arbetsperioderna.  

Vi har haft en del problem med laddstolparna på vår gästparkering. Det visade sig att den som laddade sin bil och betalade laddningen riskerade parkeringsböter eftersom avgiften för laddning och parkering inte var en och samma. Det här problemet är nu löst så nu kan alla ladda sin elbil utan att riskera parkeringsbot!

Vi har, efter diskussion på medlemsmöte tidigare i höstas, tagit beslut om att även parkeringsplatsen för rörelsehindrade ska avgiftsbeläggas – skyltning om detta finns nu på plats.

I och med att Folkhälsomyndigheten lättade på corona-restriktionerna är det återigen möjligt att boka föreningslokalen för privata tillställningar. P g a risk för oacceptabla störningar för närboende har styrelsen beslutat att lokalen inte kommer kunna hyras nyårsafton.
Bokning av såväl föreningslokal som övernattningsrummet sker via formulär på hemsidan.

Eftersom cykelrensning pågår har styrelsen ombett cykelägare att märka sina cyklar så de ej forslas bort. Den slutliga cykelrensningen sker under vecka 49. Därefter tas omärkta cyklar bort för förvaring.

Vi har upplevt att nedskräpning på området har ökat, tomburkar och annat skräp hamnar i buskar runt vägar m m. Papperskorgarna blir snabbt fulla varpå fåglar river ut och sprider ut skräpet i omgivningen. Vi har utökat avtalet om att plocka skräp och tömma papperskorgar till en gång i vecka hos HSB, men det räcker inte till. Ta ditt skräp från t ex hämtmat med hem eller kasta i soprummet.
Att samla hushållssopor utanför entrén i egna kärl är inte tillåtet, bär dem till soprummet direkt istället.

Vid årsskiftet kommer månadsavgifterna för bostadsrätterna höjas med 2%.

Förhandlingar pågår för närvarande med Hyresgästföreningen om hyreshöjningar för våra hyresrättslägenheter. Information kommer att lämnas ut till våra hyresgäster när det är klart.

När vi nu är inne i adventstiden, den period då vi gärna tänder levande ljus, vill vi påminna dig om att se över att dina brandvarnare. Har du en brandsläckare behöver den också kollas upp så att den fungerar.

Vi i styrelsen önskar er alla en

God Jul och ett Gott Nytt År!

Tänk till lite extra inför nyårsfirandet.

Nyårsraketerna skräpar ner vår natur och stressar många djur – både katter och hundar men även de vilda djuren som vi har runtomkring oss.