Portinformation December

05 december 2023

Snöröjning

Styrelsens har uppmärksammats av att snöröjning vid parkeringen vid centrum ej har skett på rätt sätt.

Vi har gett fastighetsförvaltaren i uppdrag att se till att ansvarig företag kommer ut igen och fixar detta samt hela området. 

OVK - åtgärder - Franska Bukten

Franska Bukten kommer att göra ett nytt försök i januari/februari nästa år.

Släpps inte Franska bukten in i de lägenheter som de ej har fått tillträde tidigare så kommer bostadsrättsägare får en straffavgift på 2000 kr samt att rätten till lägenheten kan komma att förverkas.  

Ekonomisk förvaltning

Styrelsen har beslutat att byta från Allabrf till HSB som ekonomisk förvaltning. HSB kommer i dagarna att gå ut med information kring detta, bla hur betalning kommer att ske. Håll ögonen öppna kring detta!  

Bostadsavgift

Bostadsavgiften kommer vid årskiftet att höjas med 7%Detta görs för att föreningen har fått ökade kostnader samt kostnader för stambytet som ska genomföras.

 

Underhållningsarbetet/Projektering - Stambyte

Förfrågningsunderlag & samtyckesinsamlingen fortgår, nu är det 14 lägenheter kvar som inte har lämnat in samtyckesblanketten.  Eftersom att dessa processer forfarande pågår finns det inget datum än för när stambytet kan starta.Det kostar förenignen pengar att alla inte har lämnat in sitt samtycke. Ingen medlem kan neka stambytet och ärendena kommer dessvärre att drivas till hyresnämnden.  

Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/sodertorn/brf/slatten/

Styrelsen vill påminna om att föreningen har en egen hemsida där information om bla stambyte och portinformation finns samt mycket mer.  

God jul och Gott nytt år

Valberedningen har organiserat en glöggkväll! Passa på och träffa dina grannar och umgås över ett glas varm glögg.  

All information finns uppsatt på dörren i varje port, anmälan ska dock lämnas senast onsdag den 6/12. 

Containrar för julpapper och julgranar är beställda. 

Vi från styrelsen vill också passa på och önska alla en riktigt God jul och Gott nytt år!

 

Nästa styrelsemöte är måndagen den 8 januari

Ni är varmt välkomna från kl. 17.30 -18.00 för att möta styrelsen i muminhuset (föreningslokalen) om ni har några frågor som har med stambytet att göra så finner ni det på föreningens hemsida under fliken stambyte! 

Varma hälsningar, 

 

Er styrelse