Portinformation november

10 november 2023
Skylt för Gågata

 

Föreningens område: gågata

Föreningens område gäller under reglerna kring gågata. Detta innebär att motorfordonstrafik är förbjuden förutom för varuleveranser, transporter för boende eller personer med rörelsehinder till och från en adress på gatan. Du som kör ett fordon ska köra i de gåendes hastighet och det är du som har väjningsplikt. Skyltar kommer att sättas upp.  

 

 

 

Renoveringar

Vid ev renovering eller annan händelse där vattnet måste stängas av så är det ditt ansvar som bostadsrättsägare att informera grannarna i god tid när renoveringen ska ske & när vattnet ska stängas av. Alla kontaktuppgifter ska tydligt framgå när informationen går ut. Ingen renovering får ske utan styrelsens godkännande. 

Levande ljus och brandvarnare

Vi från styrelsen vill uppmana alla att vara extra uppmärksamma kring tända ljus som är vanligare vid dessa tider på året.  Glöm inte heller att kontrollera era brandvarnare fungerar som de ska och att de är uppsatta korrekt. Det är ett krav att ha brandvarnare i sitt hem. MSB har en kostnadsfri sms-tjänst där man blir påmind om att testa brandvarnare i hemmet, där kan man bestämma hur ofta man vill bli påmind. 

Uppdatering cykelrensning/cykelrum

Nu ska arbetet med cykelrensningen vara klart. Är det nu så att din cykel har tagits bort från cykelrummet så kontaktar du Christer (vår fastighetsskötare). Cyklarna förvaras upp till 6 månader.

Betongskador balkong

Balkonger som behövdes åtgärdas ska nu vara åtgärdade och ev betongskador fixat.

 

Underhållningsarbetet/Projektering - Stambyte

Förfrågningsunderlag & samtyckesinsamlingen fortgår, nu är det 16 lägenheter kvar som inte har lämnat in samtyckesblanketten. Eftersom att dessa processer forfarande pågår finns det inget datum än för när stambytet kan starta.  Det kostar föreningen pengar att alla inte har lämnat in sitt samtycke. Ingen medlem kan neka stambytet och ärendena kommer dessvärre att drivas till hyresnämnden. 

OVK åtgärder

Franska bukten har fortfarande inte fått tillgång till alla lägenheter i föreningen.  De som inte ger tillträde kommer att debiteras. 

Nästa styrelsemöte är måndagen den 4:e december

Ni är varmt välkomna från kl. 17.30 -18.00 för att möta styrelsen i muminhuset (föreningslokalen) om ni har några frågor som har med stambytet att göra finner ni det på hemsidan under fliken stambyte! 

 

Varma hälsningar, 

Er styrelse