Pågående ärenden inom föreningen

13 december 2011 Vid medlemsmötet den tredje advent informerades bl.a. om några av de ärenden som styrelsen för närvarande arbetar med. Redan sedan i söndags har förhållandena ändrats något och så här ser vår information ut idag.

Värmen i lägenheterna

Det fortsätter att vara problem med värmen i vissa lägenheter - särskilt på Stuvaregatan. Vi har gjort en inspektion tillsammans med HSB och våra egna sakkunniga och fått förklaringen att rören som anlades i samband med bygget troligen inte är riktigt rensade. Det betyder att det finns skräp i systemet, vilket man tror är orsaken till problemen. Vi kommer att jobba vidare med frågan tillsammans med vår konsult HSB. Det är inte acceptabelt att det är kallt i lägenheterna.

Parkeringsfrågan

Föreningen fick idag svar på vår skrivelse till kommunen. Så här svarar kommunen:

"Vid gårdagens trafiksamråd beslutades att halva parkeringen på Alderholmsgatan ska ha två timmarsbegränsning under vardagar mellan 08-22. Övriga parkeringen kommer att få 24 timmar som längsta tillåtna parkeringstid på vardagar, precis som alla andra parkeringsplatser i centrala Gävle. Dessutom kommer det att bli två stycken parkeringsplatser reserverade för innehavare av parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

 

Frågan om parkeringsavgifter kommer att tas upp i tekniska nämnden under våren. Beslut om var det kan tas ut avgift kan inte tjänstemännen ta på delegation. Parkeringsnormen från 1988 anger minsta antalet parkeringsplatser - det har stått exploatören fritt att anlägga fler bilplatser. Det är en ny parkeringsnorm under utarbetande med lite andra beräkningsgrunder men resultatet skulle bli ungefär lika för Gävle Strand. Tekniska kontoret arbetar med hållbart resande vilket gör att kravet på parkeringsplatser inte kommer att öka."

Vid gårdagens styrelsesammanträde beslutades att vi skulle avvakta svaret från kommunen. Svaret är onekligen ett steg i rätt riktning men hur styrelsen i övrigt kommer att ställa sig till detta får vi ta upp på vårt januarimöte.

Entretak

När det gäller frågan om tak över entreerna till Gnistens Gränd 2 och 4 mot Alderholmsgatan så har styrelsen redan tidigare beslutat att vi måste göra något åt risken för nedfallande is och snö eftersom vi boende tillsammans är ansvariga för eventuella skador av detta. Fram till igår har vi jobbat med en lösning med ett tak över dörrarna, men de offerter vi har fått på över 100 000 kr bedömdes av styrelsen som orimliga. Vi beslutade därför vid gårdagens möte att i stället försöka anbringa enklare rasskydd på taket och på fönsterblecken. Frågan återkommer på vårt januarimöte.

/Styrelsen