Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Ahlqvist & Almqvist arkitekter vy från torget_webb_toppbild

Fruktträdet

Tomtebo, Umeå
Lugnt och barnvänligt, nära Nydalasjön

Planeringen pågår för 74 nya bostäder i brf Fruktträdet. Försäljningen planeras till hösten 2024. Anmäl ditt intresse!


Tänk dig ett alldeles nytt hem med alla bekvämligheter du kan önska. Dessutom i ett sjönära läge! Här kan du fiska, paddla, åka skidor, bada, grilla eller leka på äventyrslekplatsen. Här lever du ett naturnära liv med småstadskänsla samtidigt som du har nära till stadslivet. Du behöver inte välja - full aktivitet ena dagen och fullständigt lugn den andra! Just nu utvecklar HSB ett nytt trivsamt och familjevänligt kvarter på Tomtebo Gård. 


Välplanerade bostäder där varje kvadratmeter räknas
Vårt kvarter ligger i naturnära och lugna omgivningar med den vackra Nydalasjön runt knuten. Vi planerar för ett stadsliknande kvarter med 74 lägenheter i varierande storlekar om 1-4 rum och kök. Samtliga utformade för ett bra vardagsliv där du bor trivsamt välplanerat och yteffektivt. Exempelvis kan en 3:a lätt förvandlas till en 4:a för dig som behöver ett extra sovrum. Och en minitvåa förvåna genom att rymma så mycket på en yta mindre än du tror. Den öppna härliga innergården vetter direkt mot skogen och blir ett självklart vardagsrum för föreningen. Grönt och skönt för alla och kanske extra lekfullt för barnfamiljen.


Generösa gemensamhetsytor
I föreningen planeras även för gemensamhetslokaler, med tvättstuga och cykelförråd, till nytta och glädje för alla boende samt en butikslokal med kompletterande service. Kvarterets läge i direkt anslutning till områdets levande Skördetorg bidrar också till en trygg känsla av liv och rörelse. Vi bygger även ett separat parkeringsgarage där du självklart kan ladda din elbil. Cykeln parkerar du bekvämt utanför huset eller i cykelförrådet med ingång från både gata och gård.


Anmäl ditt intresse
Planeringen pågår för fullt och mer detaljer om projektet kommer att fyllas på här närmare säljstarten. Anmäl ditt intresse idag för fortlöpande information samt inbjudan till säljstarten till hösten.


Bospara och få förtur vid säljstart
Som medlem och bosparare i HSB har du möjlighet att få förtur vid säljstart av HSBs nya bostadsrätter i brf Fruktträdet i  Tomtebo Gård och över hela Sverige. HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank. Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti för upp till 1 050 000 kronor. Läs mer och börja bospara här.

bild på Ewa Holmgren
Kontakt
Ewa Holmgren
Mäklare, Fastighetsbyrån
bild på Tobias Sandström
Kontakt
Tobias Sandström
Mäklare, Fastighetsbyrån
Kommande
InflyttPreliminärt 2026
Antal bostäder74
Antal rum1 - 4 rum och kök
Boarea27 - 83 kvm
Miljöbyggnad Trygghetsförsäkring

Bilder

Mer info

Kontakt

Ewa Holmgren

Ewa Holmgren Mäklare, Fastighetsbyrån

Tobias Sandström

Tobias Sandström Mäklare, Fastighetsbyrån

Om området

Omgivning

Tomtebo Gård är en charmig och populär stadsdel belägen i södra delen av Umeå, en av Sveriges mest livliga och kulturellt rika städer. Området präglas av en blandning av moderna bostäder och grönskande natur, vilket lockar både familjer och unga vuxna. Tomtebo gård är en ny stadsdel mellan Tavleliden och Nydalasjön, cirka 7 kilometer från centrum. Här skapas förutsättningar för bostäder, flerfamiljshus och radhus i olika höjder, i halvslutna kvarter med kvalitativa, gemensamma gårdar med gott ljusinsläpp, plats för lek, odling och umgänge. Kopplingarna till omgivande natur och rekreationsområden ska säkras genom att bevara gröna stråk, till exempel mellan Lillberget och Nydalasjön. I närområdet finns Tomtebobadet och Nydalabadet för varma sommardagar. Tomtebo och Tomtebo Gård är områden med många barnfamiljer och Tomtebo Gårds skola och Sjöfruskolan är exempel på skolor i området.


För den dagliga shoppingen och andra behov finns det ett antal affärer och butiker i närheten av Tomtebo Gård. Inom gångavstånd eller kort bilresa hittar man bland annat matbutiker som ICA Maxi och Coop Extra. På Tomtebo finns även en liten kvartersbutik samt pizzeria och gym.  För övriga inköp och shoppingäventyr ligger Umeå city centralt och erbjuder ett brett utbud av butiker och köpcentrum.


Sammanfattningsvis är Tomtebo Gård en attraktiv stadsdel som erbjuder en bekväm, familjevänlig livsstil med närhet till skolor, förskolor, affärer och natur. Med sin mångfald av aktiviteter och bekvämligheter är det lätt att förstå varför området är så populärt bland invånarna i Umeå.

Närliggande motionsspår
Nordic Wellness Tomtebo

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse