Skyddsrum - Pågående renovering

20 oktober 2019

Myndigheten för samhällskydd och Beredskap, MSB, har beordrat samtliga föreningar och hyresbolag att man ska se över och uppgradera kvalitén på alla de skyddsrum som finns i dess fastigheter. De ska vara driftklara ifall behovet uppstår att använda dom.

Vad du som boende kan förvänta dig och då blir aviserad om löpande:

Brf Stigarna har haft en inspektör från Konsultsam som utfört inspektion av alla skyddsrum med intilliggande områden och övriga utrymmen, i vissa finns det förråd där man har aviserat hos drabbade boende inför inspektionen. Nu är den klar och MSB har inkommit med synpunkter som Brf Stigarna är ålagda att åtgärda för att inte bli belagda med böter, eller viten.

En upphandling är klar på entreprenör som nu kommer påbörja åtgärder. Föreningens förhoppning är att detta ska gå så smidigt och problemfritt som möjligt. Våra boende har redan haft kontakt med vår förvaltare på HSB och även styrelsen där samarbetet har gått väldigt bra. Styrelsen tackar de boende som tillfälligt fått "stöka" i sina förråd för att inspektionen skulle gå så smärtfritt som möjligt.

Nu är allstå nästa steg att låta entreprenören få påbörja åtgärderna som krävs för att MSB slutligen ska kunna godkänna samtliga utrymmen. Det här har visat sig vara en extremt dyr insats så därför ber styrelsen än en gång om förståelse för att tillgängligheten till de drabbade utrymmena ska vara så goda som möjligt. Åtgärden är inte klar förrän MSB har godkänt samtliga nedslag och punkter.

Nästa steg blir sedan Efterinspektion och efter det är föreningen slutligen klar med hela åtgärden om inga brister i entreprenaden framkommer. Vår förhoppning är att allting ska vara klart innan årsskiftet, senast början av våren.