Förberedelse till inbrott

19 augusti 2015 Vid gårdagens styrelsemöte uppmärksammades vi på att det pågår förberedelse till inbrott på vårt område. Ungdomar, unga killar har setts plantera föremål vid entréer och uteplatser. Det har varit väldigt förslagna sätt, som att lägga en sopkvast på ett konstigt sätt framför dörren, vika upp en mattkant, lägga en sten på ett konstigt vid ingången sätt och de har dessutom flyttat runt på utemöbler.

Alla dessa saker skulle leda till att den som bor där omedelbart skulle märka detta och rätta till det. Syftet med dessa åtgärder är ju förstås att se om vederbörande är hemma.

Det bästa botemedlet mot detta heter grannsamverkan. Vi måste tillsammans hjälpas åt för att råda bot på detta. Om ni åker bort, be närmsta grannen hålla koll på er lägenhet. Den personen kan ju lätt upptäcka om något är konstigt. Dessutom kan man faktiskt fråga personer som man tycker beter sig konstigt inne på vårt område om man kan hjälpa till dem med något, fråga om de söker någon etc.

Ni ska inte gå i någon konfrontation med dem. Det kan bli tråkiga konsekvenser, men de ska kännas sig iakttagna och uppmärksammade. Befinner ni er inomhus, ta gärna ett foto på dem om ni kan. Dvs gör det obemärkt.

Vid stark misstanke att något är på gång, gör en polisanmälan.

Vad jag vet, så har vi inte haft några inbrott på området under de senaste åren. Det kan ju vara skönt att veta.

Sprid gärna denna information till era grannar.