Information om cykelrensning till boende i Brf Berget

08 november 2022

                                                                                                 

                                                                                                                                                                                          På uppdrag av Brf Berget utför Cykelåtervinning AB tisdag den 13 december en cykelrensning i fastigheten där vi tar bort troligen övergivna och inte använda cyklar från cykelrum (cykelrum Huggarv. 38 rensas ej) och utvändiga cykelställ samt i både in- och utvändiga allmänna ytor. Samtidigt tar vi även bort lösa cykeltillbehör från dessa utrymmen. Detta för att skapa en bättre trivsel och ordning i fastigheten. Nedan följer lite praktiskt information om hur rensningen genomförs.

För att vi ska kunna ta bort cyklar som troligen är övergivna måste vi först veta vilka som har en ägare. Därför har ni tillsammans med informationsbrevet fått en märkningstagg. Märkningstaggen ska fästas på cyklar som används (gärna på styret). Behöver ni fler taggar finns det i cykelrummen en korg med extrataggar. Märk er cykel senast måndagen den 12 december. OBS! Ni behöver inte ange namn och lägenhetsnummer på märkningstaggen.

Cirka en vecka innan rensningen delar vi ut ett påminnelsebrev samt så fyller vi i på korgen i cykelrummen med extrataggar.

Tisdag den 13 december samlar vi ihop alla omärkta cyklar och lösa cykeltillbehör. Vi tar även bort fastlåsta cyklar och man har tyvärr ingen rätt att få ersättning för uppklippta lås. Cyklarna dokumenteras och fraktas till föreningens förråd för övergivna cyklar.

Saknar ni en cykel eller annat föremål? Kontakta Cykelåtervinning på info@cykelatervinning.com eller 08-644 48 82 och beskriv det ni saknar.

Inom sex månader från den 13 december har en ägare till en eventuellt tillvaratagen cykel/föremål möjlighet att efter identifiering och överenskommelse om tidpunkt hämta detta i anslutning till föreningens förråd för de tillvaratagna cyklarna.

Efter sex månader från den 13 december återvinns cyklar och andra föremål som saknar ägare så miljömässigt riktigt som möjligt.

Vi passar på att redan nu tacka för er insats att underlätta cykelåtervinningen som bidrar till ett förbättrat samhällsresursnyttjande en trivsammare fastighet och att frigöra ytor till fastighetens aktiva cyklister!

Med vänliga hälsningar

Cykelåtervinning AB

Tonny Sabandar

Om ni önskar mer information om cykelåtervinningen? Gå in på http://www.cykelatervinning.com