Bohusbladet våren -24

13 april 2024

Vårstädning

Lördagen den 4 maj bjuder vi in till vårstädning. Ett tillfälle att göra fint inför försommarsäsongen och samtidigt fika ihop och ha en trevlig stund tillsammans. En container kommer finnas tillgänglig för att slänga grovsopor i för de som har saker som de vill bli av med i sina källarförråd och i de gemensamma barnvagnsrummen. En lapp med vilka städaktiviteter som ska utföras kommer sättas upp innan den 4 maj, så har man inte möjlighet att vara med då kan man bidra med en städaktivitet när det passar en själv.

Upprensning i cykelförråden

Inför det att cykelsäsongen drar igång önskar vi att alla märker upp sina cyklar och snowracers/pulkor i både cykelförråden och barnvagnsförråden. Senast den 1 maj behöver cyklar och övrigt vara uppmärkta med lägenhetsnummer och datum. Tejp och tuschpenna finns i respektive cykelförråd. Mer information finns på separat anslag.

Tvättstugan

Sedan sist har ny rutin för bokning av grovtvättmaskin i tvättstugan på Södermannagatan införts. Boka tvättmaskinerna 3 & 4 för tillgång till grovtvättmaskinen. Ett automatiskt ljusrelä har installerats i tvättstugan på Södermannagatan för att spara på elen och säkra att det släcks i utrymmet när man tvättat klart. Varmmangeln i tvättstugan på Ringvägen är på nytt trasig på grund av handhavandefel. Då reparation av varmmangeln är kostsam önskar styrelsen undersöka vilket behov som finns av en varmmangel. Saknar du den? Lägg en lapp i brevlådan i tvättstugan. Tillgång till kallmangel finns i båda tvättstugorna.

Sopning av garage

Den 4 juni har vi beställt sopning av garaget. Vänligen tillse att inget fordon står parkerat i garaget från tidig morgon aktuell dag. Sopningen beräknas vara avslutad på eftermiddagen samma dag.

Återbrukshörnan

I återbrukarhyllan i tvättstugan på Södermannagatan kan du skänka vidare en bok, pryl eller klädesplagg – eller fynda något nytt till liten som stor. Här finns också sticklingar att ta hand om och ge ett nytt hem. Tänk på att hjälpas åt att hålla ordning i hörnan och bara skänka vidare saker som är i gott skick.

Föreningen fyller 50 år!

50-årsfirandet planeras till efter sommaren. Mer information kommer. Till dess uppmanar vi på nytt att vi tacksamt tar emot bilder och berättelser från huset och föreningen från 1970-, 1980- och 1990-talet till vår minnesdokumentation. Det är ett tiotal bonde som varit med sedan starten och väldigt många som bott här iaf halva tiden.

Status stammbytet

Just nu pågår de avslutande samtalen med Metrolit och innan de är klara så är stambytet inte officiellt avslutat, och garantin har heller inte börjat ticka på. Mer information om hur felanmälningar ska göras under garantiperioden kommer att komma. Mer information om den individuella mätningen och debiteringen av el och vatten konner också framöver.

Visa hänsyn mot grannarna!

Tider som gäller för renovering och störande ljus som uppkommer i samband med detta. Vardagar 8:00-18:00 och helger 10:00 till 18:00.

Vanliga frågor efter stambytet

”Huvudbrytaren” i elskåpet slår ifrån!

Detta är jordfelsbrytaren som slår ifrån, vi hade inte sådan i de gamla skåpen därav detta problem nu. Den slår ifrån för att någon av era elektriska apparater är dåligt jordade och ”läcker” ström. Mikron, ugnen eller skadade sladdar är ofta källan till problemet.

Får man sätta upp egna krokar eller hyllor i badrummet?

Rekommendationen är att man använder tape eller lim i hela badrummet. Annars gäller att en infästning sker av fackman eller utförs fackmannamässigt.

I våtzon 1, dvs i duschen/över badkaret och en meter åt alla håll som inte skyddas av en fast duschvägg, bör det ej borras alls.

Om man måste borra, tex sätta upp ett stödhandtag el dylikt där, ska man, om man inte själv är kunnig, anlita professionell hjälp. Om vattenskador uppstår pga att felaktigt infästning är det stor risk att försäkringen inte gäller.

Vi har kalla element!

Om radiatorerna är kalla kan de behöva luftas, både en el flera gånger, information om hur man gör detta finns på våran hemsida.