Gamla och trasiga rör i våra hus.

29 oktober 2020

Kära medlemmar

Vi bor i en stor förening med åldrande hus. Styrelsen ber medlemmarna om hjälp så att vi jobbar förebyggande, minimerar skador och utgifter för föreningen och medlemmar.

Det har varit stamstopp/läckage i vissa källarutrymmen. 
Styrelsen vill förebygga fler läckage och ber alla boende att gå ner i sina källarutrymmen och se över rören. Om ni ser något rör som ser rostigt ut/är på väg att gå sönder maila till maskinist/styrelse och tala om det och vi hjälps åt att kolla.

Inom kort kommer det att stamspolas igen. Det är viktigt att samtliga lägenheter är tillgängliga – i allas intresse. Vi har rör gemensamt, om någon ej lämnar tillträde drabbar det även grannarna. Rören är gamla och det behövs stamspolning oftare.

Våra stammar börjar bli gamla och slitna. Tillsammans kan vi göra ett antal saker för att förlänga livstiden på stammarna. En vanlig orsak till stopp är fettansamlingar i rören. Vi kan alla påverka livslängden på avloppsrören, till exempel genom att torka bort fettet ur din stekpanna med papper innan du diskar den. Matfett är en vanlig orsak till stopp.

/Styrelsen

Läs mer om detta i senaste "Hemma i HSB"