Varmt välkommen till Brf Hammarby Strand!

Vi hoppas att allt har gått bra med flytten och att du trivs i ditt nya hem! För att du så snabbt som möjligt ska lära känna din nya bostadsrättsförening vill vi från styrelsens sida dela med oss av lite praktisk information som kan vara värdefull för dig som nyinflyttad.

Nyhetsbrev

Styrelsen kommunicerar också regelbundet med medlemmarna genom nyhetsbrev. 

Anmälan till nyhetsbrev

 

P-plats och Garageplats.

 Vill du ställa dig i kö gör du det på HSB.se Mina sidor. Det är viktigt att du lägger in din e-postadress för att få information.

 

Facebookgrupp
För att lätt kommunicera med övriga medlemmar rekommenderar vi dig även att gå med i vår facebook-grupp, Hammarby Strand 687.

 

Brevlåda 

För att byta namn på din brevlåda kontaktar du Rubin fastighetsskötsel via e-post info@rubin.nu eller via en felanmälan via vår hemsida.

 

Porttelefon

Porttelefonen kopplas till din mobiltelefon. Fjärröppning sker direkt från uppringd telefon med en knapptryckning (siffran 5).

För att anmäla vilka namn och telefonnummer som ska kopplas till porttelefonen mailar du dem till styrelsen styrelsen@hammarbystrand.se 

Du kan ha högst fyra namn och telefonnummer kopplade till din lägenhet.

 

Nycklar/Brickor

Om du behöver beställa nya nycklar eller brickor/blippar så kontaktar du styrelsen via e-post: styrelsen@hammarbystrand.se

 

Internet

Föreningen har ett gruppavtal med Bahnhof som internet/bredbandsleverantör. 

 

Renovering
För att du ska få lov att utföra ändringar i din lägenhet måste du alltid få styrelsens skriftliga godkännande av ändringen. Du får inte starta några arbeten i din lägenhet innan dess. Vissa väsentliga ändringar kan också vara bygglovspliktiga.
Om du vill ändra eller bygga om i  lägenheten ska du fylla i den blankett som finns på hemsidan och beskriva vad det är du vill göra. Maila ifylld blankett och ritningar till styrelsen@hammarbystrand.se för att ansöka om att få din förändring godkänd.

Bra information inför din renovering finns på föreningens hemsida under Renovera/bygga om

 

Sopor och återvinning 

Hushållssopor och matavfall slängs i grå resp grönt sopnedkast på gårdarna, de öppnas med din blipp. Vi har även ett återvinningsrum vid Lugnets Allé 55, ingång från gården. 

 

Tvättstugor

Föreningen har två tvättstugor, en vid Sickla Kanalgata 34 och en vid Lugnets Allé 53. 

Bokning görs med din blipp på skärmen utanför tvättstugan eller via vår hemsida. 

Tvättmaskinerna har automatisk påfyllning av tvättmedel så du behöver inte ta med eget.

 

Föreningslokal

Föreningen har en gemensam föreningslokal som alla medlemmar har möjligheten att hyra! Du hittar föreningslokalen vid Lugnets Allé 53. Bokning av lokalen görs på skärmen utanför tvättstugan, med din blipp, eller via vår hemsida. Du öppnar sen lokalen med din blipp under din bokade tid. 

 

Pingiskvällar

Kostnadsfria pingiskvällar, öppna för alla medlemmar, ordnas i föreningslokalen varje torsdagkväll kl 17-21. /Intresseanmälan gör du till Lennart Eklundh 0707961990/

 

Gårdsgrupp

Det finns en gårdsgrupp som jobbar för att hålla våra utemiljöer i gott skick. Vill du vara med i gårdsgruppen? Tveka i så fall inte att höra av dig till styrelsen@hammarbystrand.se

 

Gårdsdag

Varje vår och höst träffas vi för en gemensam gårdsdag. Vi ser över våra utemiljöer tillsammans under några timmar och avslutar sedan med korvgrillning på den övre gården. Ett utmärkt sätt för dig att lära känna dina nya grannar!

Styrelsen

Styrelsen sköter den löpande förvaltningen av föreningen. Tveka inte att kontakta oss om du funderar över något! Du når oss via e-post: styrelsen@hammarbystrand.se