Nyinflyttad

Varmt välkommen till vår förening.

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta när du är nyinflyttad.

Nyhetsbrev
Styrelsen skickar regelbundet ut nyhetsbrev med information om vad som händer i föreningen. 

Anmäl dig här för att få Nyhetsbrevet.

Information om ditt boende A-Ö
Under sektionen Ditt Boende A-Ö finns det mesta du behöver veta om vår förening.

Internet
Föreningen byter i slutet av maj 2023 till Bahnhof  som internet/bredbandsleverantör. R

Brevlåda och porttelefon
För att byta namn på brevlåda och koppla in porttelefonen så kontaktar du Rubin fastighetsskötsel på info@rubin.nu eller via felanmälan på vår hemsida. 

Nycklar
Behöver du beställa nya nycklar eller brickor så kontaktar du styrelsen via mail styrelsen@hammarbystrand.se.

Sopor
I vår förening har vi källsortering, för detta finns en speciell lokal på Lugnets Allé 55. För källsorteringen se särskilda regler som finns uppsatta i lokalen. För allas trevnad och för kostnadens skull, var vänlig följ dessa regler. Mer information om sopsortering och övrigt avfall hittar ni under "Ditt boende A-Ö" här på vår hemsida. 

Tvättstugor
Föreningen har två tvättstugor, en på Sickla Kanalgata 34 och en på Lugnets Allé 53. Vid användning av tvättstuga är ni skyldiga att rätta er efter de föreskrifter om utrustning och ordning som anslagits i dessa lokaler. Ni får automatiskt tvättmedel när ni tvättar och slipper därmed köpa och ta med det. Ifall ni INTE önskar använda vårt gemensamma tvättmedel utan vill använda egen tvättboll så är det viktigt att ni trycker på knappen med överkryssad blomma två gånger. Torktumlaren har två filter som behöver göras rent och torkskåpets filter sitter i botten av skåpet under locket med hål i.

Gårdsdag
Varje vår och höst så träffas vi och städar och gör fint på gårdarna. När vi är klara grillar vi korv och minglar. Förutom att då få träffa dina nya grannar så har du också möjlighet att följa med på en mycket uppskattad rundvandring i fastigheterna. Vi går igenom och tittar på alla lokaler och berättar även lite om vilka projekt som pågår samt lite av föreningens historia. Det finns en gårdsgrupp som arbetar med miljön på våra gårdar samt andra projekt som rör gemenskapen i föreningen. Att driva egna idéer och förslag är varmt välkomna! Vill man vara med i gruppen så kontakta styrelsen@hammarbystrand.se.

Styrelsen
Styrelsen sköter den löpande förvaltningen av föreningen och ni kan närsomhelst kontakta oss via mail styrelsen@hammarbystrand.se.

Hjärtligt välkommen till föreningen!