Kommande underhållsarbete: Omfogning fasadelement

25 september 2020
Entreprenaden startar: 2020.10.05 och beräknas pågå i 3–4 månader. 
Brf Kasernberget har låtit handla upp entreprenör Eskilstuna Byggfog AB till att utföra fogningsarbete på föreningens fasad. Anledningen är att de befintliga fogarna mellan byggelementen på fasaden har nått slutet på sin tekniska livslängd, med återkommande läckage som följd. Arbetet kommer att starta på den södra delen av fasaden på Skeppargatan. Arbetet är väldigt väderberoende vilket försvårar möjligheten att sätta en fast tidplan. 
 
Arbetet kommer att utföras ifrån s.k. hängställning som kommer att firas upp och ner längs fasaden. Detta innebär att personal stundtals kommer att uppehålla sig utanför era fönster. Arbetet består i att:
• Skära bort gammal befintlig fog/gummilist
• Medelst elverktyg slipa av fogytorna
• Applicera vidhäftningsprimer
• Applicera ny fog Under arbetets gång kan det damma och väsnas lite. 
 
Det är boendes ansvar att säkerställa att dörrar och fönster är stängda när arbetet pågår samt att ta bort eller täcka in känsliga textilier osv. När arbetet har passerat svarar boende för tvätt av fönsterytor om det så krävs. Arbetet kommer i huvudsak att utföras dagtid. En mer detaljerad tidsplan kommer att aviseras i trapphusen när den finns tillgänglig. Var uppmärksam på vidare information rörande projektet. Eventuella frågor besvaras av projektledningen på kontakt@pahlab.se  
 
Hälsningar
Styrelsen