Avgifter

Som bostadsrättshavare betalar du inte hyra (!) du betalar däremot något som kallas för årsavgift. Denna årsavgift fastställs av styrelsen och är till för att täcka bostadsrättsföreningens alla gemensamma kostnader.

Månadsavgift

Årsavgiften skall betalas med en tolftedel varje månad och i förskott (månadsavgift). Månadsavgiften ska vara bostadsrättsföreningen tillhanda senast den 1:a i varje månad som avgiften avser. Det vill säga avgiften för januari ska vara brf tillhanda senast den 1 januari. En förseningsavgift tas ut av föreningen för att täcka extra kostnader om avgiften inte betalas i tid.

I avgiften ingår bl.a. följande:

  • Vatten
  • Värme
  • Tele2  (f.d Com Hem)  med deras grundutbud.

 El ingår inte i avgiften.  Föreningen har IMD. Individuell Mätning & Debitering och förbrukad el kommer specat på avin för månadsavgiften    Lägenheten / El  

Överlåtelseavgift

När du köper eller säljer din bostadsrätt (övergång) tar föreningen ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 procent av gällande basbelopp för varje transaktion. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Detta gäller även vid arv, gåva, bodelning byte eller annan form för övergången. Kvarboende dödsboägare debiteras dock inte.

Pantsättningsavgift

För pantsättning tar föreningen ut, av pantsättaren, en pantsättningsavgift med 1 % av gällande basbelopp vid varje tillfälle för ny eller omförd pantnotering.