Förändring av månadsavgiften

07 oktober 2022 Den rådande prisutvecklingen i vårt land påverkar även vår bostadsrättsförening, med stigande kostnader på bred front som följd. På grund av detta kommer månadsavgiften för respektive lägenhet att höjas från och med 1 januari 2023. Den nya månadsavgiften framgår på avierna för perioden januari-mars 2023, som HSB skickar ut senare i höst.

Styrelsen konstaterar stigande kostnader för bland annat el, fjärrvärme, vatten och avlopp samt för sophämtning. Även räntan på vårt fastighetslån rör sig uppåt, vilket ytterligare adderar till kostnadsbilden. Våra stadgar är tydliga där det fastslås att de samlade månadsavgifterna, årsavgiften, ska täcka den löpande verksamheten. Detta innebär att månadsavgiften för respektive lägenhet höjs med 20 % den 1 januari. Styrelsen följer prisutvecklingen noga, och kommer att genomföra nya höjningar om så skulle krävas för att upprätthålla föreningens goda ekonomi. Styrelsen tittar fortlöpande på olika typer av besparingar för att hålla nere våra kostnader. Vidare fortsätter vi att amortera på vårt fastighetslån.

Styrelsen riktar en uppmaning till samtliga boende att hjälpa till i arbetet med att motverka kostnadsutvecklingen, genom att reflektera över den egna förbrukningen. Det kan t ex handla om:

  • vattenförbrukningen samt värmen i lägenheten
  • vattenförbrukningen i tvättstugan - fyll maskinen ordentligt innan du kör den
  • elförbrukningen i tvättstugan - undvik onödigt nyttjande av torktumlare, torkskåp och torkrum
  • elförbrukningen i övrigt i fastigheten - släck lampor efter dig som saknar timer
  • sopsortering - släng hushållssopor i tunnorna på gården och sortera enligt anvisning i grovsopsrummet