Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) - genomförande

12 november 2021 Som tidigare meddelats kommer en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) att genomföras i fastigheten under 47. Vår kontrakterade partner för projektet, HA Ventilation AB, planerar att köra igenom ett trapphus per dag under 22-26 november. Ansvarig för OVK från styrelsens sida är Erika Hammar, Gävlegatan 11.

Besiktningen sker dagtid och kräver tillträde till alla lägenheter och lokaler i fastigheten. Luftventiler i rum, kök och badrum ska kontrolleras och behöver därför vara åtkomliga. Kontrollen tar ca 15 minuter per lägenhet med följande planering för veckan:

  • Gävlegatan 3 måndagen den 22 november
  • Gävlegatan 5 tisdagen den 23 november
  • Gävlegatan 7 onsdagen den 24 november
  • Gävlegatan 9 torsdagen den 25 november
  • Gävlegatan 11 fredagen den 26 november

Det är absolut att föredra att du är på plats hemma i samband med kontrollen. Detta underlättar i högsta grad kommunikationen kring eventuella anmärkningar och vilka åtgärder som krävs av dig som ansvarig för lägenheten. Om du inte har möjlighet att vara hemma ombeds du istället att lämna en tydligt uppmärkt nyckel till HA Ventilation aktuell morgon, alternativt till Hammar/Karlsson Gävlegatan 11, 1/2 trappa senast kvällen innan.

HA Ventilation återkommer under vecka 46 med mer detaljerad information kring tider och genomförande.