Gratis bredband på 100 Mbit/s

22 september 2013 Styrelsen har tecknat gruppavtal för bredband med en bashastighet på 100/10 Mbit/s som kommer ingå i hyran/månadsavgiften.

En motion på senaste stämman gav styrelsen i uppdrag att titta på möjligheten att få ett snabbt bredband till vår förening. Målet var att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen och att bredbandsuppkopplingen ska ingå i hyran/månadsavgiften. Grupp­avtal är ofta en bra deal för de boende och ökar värdet på lägenheterna.
Att dra fiber fram till huskropparna är en dyr historia och erbjuds ofta om man binder upp sig som helhetskund hos en leverantör i många år.

Ny teknik
Comhem, som vi redan har ett förmånligt gruppavtal med för digital-tv, presenterade en ny bredbandsteknik som de kallar för fiber/koax där fiber från stadsnätet kopplas ihop med befintliga koaxialkablar (de kablar som leder till comhem-dosorna med ”tre hål i väggen”). Denna teknik kan ge hastigheter på upp till 500/50 Mbit/s till varje lägenhet. Fördelen med denna lösning är att den är prisvärd, har en kort bindningstid och att inga nya kablar behöver dras till fastigheterna/lägenheterna. Det tar cirka sex veckor att koppla in och vi behöver inte ändra vårt befintliga digital-tv-avtal.

Frivilligt
Alla medlemmar kommer att erbjudas den nya hastigheten på 100/10 Mbit/s utan kostnad. Trådlösa bredbandsmodem kommer att delas ut till alla som tackar ja till detta gratiserbjudande. Befintliga bredbandskunder hos Comhem kommer att kunna byta till det nya avtalet utan extra kostnad. Kunder hos andra internetleverantörer kan fundera på att säga upp sina avtal. Sagt är att inkopplingen ska vara klar i november men för att inte vara utan uppkoppling rekommenderar vi att invänta exakt inkopplingsdatum från Comhem.

Snabbare hastigheter och IP-telefoni erbjuds
Det går att öka hastigheten från 100/10 Mbit/s till 250/10 eller 500/50 Mbit/s till ett rabatterat pris. För de som är intresserade erbjuds även s.k. IP-telefoni till en minimidebitering på 29:-/mån som man kan ringa för. Mer information kommer från Comhem.