Löpande Förvaltning 2012

09 januari 2012 Styrelsens arbete Föreningens styrelse ansvarar för förvaltningen av föreningens tillgångar. Det innebär bl.a. att föreningens byggnader och markytor underhålls så att de ekonomiska värdena bevaras och att föreningens ekonomi har en stabil grund. Styrelsen beslutar övergripande om mål och medel. Fattar nödvändiga beslut, följer upp och utvärderar verksamheten.

Det praktiska/löpande förvaltningsarbetet har styrelsen upphandlat av HSB Stockholm. Det innebär att HSB Stockholm:
• Dels svarar för den kamerala förvaltningen. I denna ingår bl.a. avgifter och hyror, fakturahantering, bokföring, panthantering, registrering av lägenhetsöverlåtelser, registrering av avtal för separat hyrda förråd och garageplatser. Köhantering av p-platser, parkeringstillstånd, transpondrar och keytags (nyckelbrickor).
• Dels ansvarar för den tekniska förvaltningen, dvs. teknisk planering, upphandling och genomförande av de åtgärder som styrelsen fattar beslut om. I den tekniska förvaltningen ingår också att svara för uppgifter som rör fastighetens löpande skötsel och drift.
HSB Ritstiftets förvaltare är från den 1 januari 2012 Marie
Jerwheim. Hon rapporterar alla händelser som rör fastigheten, t.ex. utveckling av pågående projekt och gjorda felanmälningar, direkt till styrelsen. I det dagliga arbetet har hon löpande kontakt med styrelsens ordförande.