Information medlemmar Februari 2022

28 januari 2023 INFORMATION FRÅN STYRELSEN FEBRUARI 2022 Nytt år och nya tag då förhoppningsvis pandemin släpper sitt grepp och vi kan återgå till normala förhållanden.

Pågående och kommande projekt
El/motorvärmare i garage ses över
Laddstolpar utökas
Undertak i entréer byts ut
Styrelselokalen renoveras.
Forceringskåpor över spis i hus 8 – 16
Ytterligare kan tillkomma

Stämma
Styrelsens vision har varit att kunna hålla en extra stämma för att besluta om bastun men då restriktionerna inte tillåtit det hänskjuts den frågan till den ordinarie årsstämma vilken planeras till 28 april. Styrelsen hoppas att vi detta år kan träffas men det kan också även denna gång bli en stämma via poströstning. Vi följer utvecklingen
Nu är det också dags att lämna in era motioner till årsstämman de ska vara styrelsen tillhanda senast 28 februari. Ni kan e-posta till föreningens maillåda eller lämna motionen i brevlådan Stallgatan 15.

Har du förslag på förbättringar eller förändringar som rör vår förening kan du skriva en motion vilket är enkelt.
 Skriv så tydligt och utförligt som möjligt och avsluta med ett yrkande.
 Märk motionen att det gäller årsstämman 2022
 Ditt namn, adress och lägenhetsnummer.
 Underskrift

Nominera till styrelsen
Är du intresserad att hjälpa till i föreningens styrelse eller delta i någon arbetsgrupp? Eller vet du någon annan som är intresserad och som bor i föreningen och som skulle passa för uppgiften? Valberedningen söker just nu efter medlemmar och tar tacksamt emot tips och förslag. Ta kontakt med valberedningen om du har några tips eller själv är intresserad.
Valberedningens sammankallande är Gunnar Ljungqvist tel 08/59083381





Påminnelse om förhållnings/ordningsregler
 Viktig att ni inför eventuell renovering tar del av de uppdaterade renoveringsdokument som ligger på vår hemsida. Där finns viktiga regler, råd och tips som ni måste ta hänsyn till innan ni startar en renovering. Det finns även information till dig som ska anlita en hantverkare.
 Störande ljud tex höga röster, volym, TV mm ska undvikas mellan kl 22.00 – 07.00. Vid renovering tex borrning, bilning mm gäller andra regler. Inga störande ljud vardagar mellan kl 19.00 – 08.00, lördagar kl 16.00 – 09.00. Söndagar får inga störande ljud från renoveringar ske.
 Vid eventuella störningar och klagomål är ett första steg att prata med grannarna om inte det hjälper eller du inte själv vill så anmäl till styrelsen. Vid upprepande störningar bör du också upprätta en störningsdagbok med datum, klockslag och orsak till störningen utifrån den får styrelsen agera.
 Vi hjälps alla åt att ta ansvar för vår utemiljö. Skräp kastas i därför avsedda kärl. Tänk på att från och med i år kan man bötfällas för nedskräpning utomhus tex när man kastar fimpar, tuggummi mm på marken.

Med vänlig hälsning
Styrelsen för bostadsrättsföreningen Smedby