Dags för HSB Stockholms stämma

20 mars 2024 Våren är på ingång och då är det även dags för stämma i vår regionförening HSB Stockholm. Distrikt Söderort är som näst största distrikt väl representerade på stämman.

Demokratin i en bostadskooperation är den allra viktigaste grundtenen. Det gör att det blir årsstämmor på alla nivåer, i brfen, i distriktet, i regionföreningen och i riksförbundet. Stämmorna på alla nivåer är viktiga men de fyller olika syften, brf för den dagliga tillvaron, distriktet för stödet till förtroendevalda i brferna, regionföreningen för det långsiktiga arbetet och riksförbundet för det strategiska, riktigt långsiktiga arbetet.

Den 8 april är det dags för stämma i HSB Stockholm som är vår regionförening. Det är HSB Stockholm vi menar när vi i dagligt tal säger HSB. Det är där vi är medlemmar, de sköter ekonomi, administration och fastigheter åt många föreningar vilket gör att det är en stor verksamhet. I ungefärliga tal är det en verksamhet med ca 500 anställda och en milljard i omsättning. Vill du läsa mer så finns årsredovisningen för 2023 här.

Vill du att distriktet ställer frågor på stämman kan du kontakta distriktets ordförande via kontaktlänken längst ner på sidan.

Är du nyfiken på hur HSB är uppbyggt så är denna sida en bra start och även denna sida som utgår från HSB Stockholm.