Obligatorisk matavfallsinsamling 1/1 2023

04 november 2022 Från den 1 januari 2023 är det obligatorisk matavfallssinsamling för alla bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare i Stockholms stad. Idag samlas cirka 30% av allt matavfall in och målet är att 75% av matavfallet ska samlas in för att ge biogas till bl a kollektivtrafiken.

Med anledning av de nya reglerena genomförde distrikt Söderort en information om matavfallsinsamling i Årsta Folkets hus den 24 oktober. Seminariet blev väldigt informativt och föreläsarna fyllde alla närvarande med information. Ett knappt 30-tal styrelserepresentanter från distriktets bostadsrättsföreningar var på plats för att ta del av informationen. För dig som missade denna informationskväll eller du som vill repetera något från kvällen så finns presentationen från kvällen att läsa här.

Även HSB Stockholm har uppmärksammat den kommande förändringen av reglerna för matavfallsinsamling och här kan du läsa en artikel om matavfallsinsamling på HSB Stockholms hemsida.

Här kan du läsa mer om matavfallsinsamling på Stockholm vatten och avfalls (SVOA) hemsida. SVOA ansvarar för den del av avfallshanteringen som ligger under det kommunala ansvaret, bl a hushållsopor och matavfallsinsamling.