Frukostseminarium om tomträttsfrågan

29 augusti 2016 På morgonen den 23 augusti arrangerades ett frukostseminarium om tomträttsfrågan. Många medlemmar var på plats för att lyssna till vår vd Anders Svensson, och Håkan Falk från Exploateringskontoret.

Över 60 personer deltog på seminariet, som syftade till att presentera innehållet i Exploateringskontorets förslag om höjda tomträttsavgälder. Över hundra HSB-föreningar i Stockholm berörs av förslaget, som innebär kraftigt höjda avgälder, och därmed höjda avgifter för bostadsrätter.

HSB Stockholms vd Anders Svensson berättade mer om hur HSB-föreningar berör, och hur HSB kan påverka i rollen som remissinstans. Exploateringskontorets förvaltningsdirektör Håkan Falk berättade mer om förslaget, och presenterade även grafer över hur den föreslagna avgäldsjusteringen förväntas slå.

Förslaget diskuterades och många av våra medlemmar delade med sig av sina synpunkter och åsikter.

Här hittar du dokumentation från seminariet. Dels i form av ett PM som sammanfattar vad som sades, dels Exploateringskontorets presentation.

Här kan du även läsa mer om tomträtten, hur ett eventuellt friköp går till, samt ta del av Exploateringskontorets förslag i sin helhet.