Nu blir det enklare att extradebitera

26 oktober 2016 Från 1 november kan ni som förtroendevalda i bostadsrättsföreningar med ekonomisk förvaltning hos HSB Stockholm skapa extradebiteringar direkt i HSB Portalen. Extradebiteringen aviseras bostadsrättshavare/hyresgäster vid nästa kvartalsavisering.

Nu blir det enklare att debitera boende för till exempel nyttjande av gästlägenhet eller inköp av nycklar. Via ett webbformulär i HSB Portalen registrerar ni som är förtroendevalda i en styrelse själva era extradebiteringar. Den nya tjänsten ingår i bostadsrättsföreningens avtal om ekonomisk förvaltning och används utan extra kostnad. Formuläret är öppet för alla ordinarie ledamöter i bostadsrättsföreningar med ekonomisk förvaltning hos HSB Stockholm.

Debiteringar som ska komma med i kvartalsaviseringen behöver registreras senast den andra vardagen i aviseringsmånaden. Kvartalsaviseringar sker i mars, juni, september och december varje år.

Den digitala tjänsten för övrig debitering lanseras den 1 november 2016. Från och med samma datum tas den gamla blanketten ”Övrig debitering boende” ur bruk. Blanketter som kommer in till HSB efter detta datum kommer skickas tillbaka till styrelsen med information om den nya digitala tjänsten.

Kontakta Styrelseservice 010-442 12 00