Förrådsinventering

01 september 2014

Nu har förrådsbeståndet inventerats med hjälp av era uppmärkningar – tack till er so märkte upp era förråd! (Det här är en gammal surdeg som har ärvts av åtskilliga styrelser genom åren, men som ingen orkat ta tag i förrän nu.)

Nu är det dags för nästa etapp:

Röda brickor med vita nummer har satts upp. Många grannar har under årens lopp kanske bytt förråd med varandra och någon tidigare innehavare kanske har snott ett ledigt förråd när det har stått oanvänt, men märkningen som är nu är den som gäller. Den grundar sig på det ursprungliga (något kryptiska) märksystemet, samt att förråden i många fall varierar i storlek proportionellt mot lägenhetsytan.

Styrelsen lägger sig inte i om några vill bytlåna förråd med varandra, men de förråd som var ouppmärkta måste nu göras tillgängliga för dem som vill flytta tillbaka till sina egna. Dessutom finns risken att nästa granne inte vill byta. Därför kan det vara bra att redan nu samtala med de grannar man har eventuell förrådsväxling med. Är ditt förråd märkt med en lapp med ett annat lägenhetsnummer: Ta kontakt med den grannen och gör upp hur ni vill göra; ni kanske kommer fram till att behålla nuvarande förråd tills någon av er flyttar? Men om du vill flytta och innehavaren vägrar tillträde till ditt förråd kan du kontakta styrelsen. Full förteckning finns på hemsidan, så att vem som helst kan identifiera sina ursprungsförråd.

Till höststädningen (4 oktober kl.1030 – notera gärna redan nu) kommer som vanligt en lastbil att hyras för bortforsling av grovsopor

Eftersom källargångarna av brandskyddskäl inte får belamras, kan du tillfälligt ställa prylar i utrymmet innanför torkrummet, fram till städdagen då du kan slänga dem i lastbilen.

Viktigt:

De förråd som inte märktes upp och vars innehavare inte kunde härledas, kommer att öppnas med handräckning från Kronofogden.

Om du ser en lapp som varslar om uppbrytning, på ett förråd som du använder: Hör av dig till medlemsansvarig Signe Falk i P62 för att diskutera saken. Du kan även kontakta henne ifall du behöver hyra extra förrådsutrymme (2 m2 för 300 kr/mån, alt. 2,9 m2 för 450 kr/mån).

Styrelsen är ödmjuk inför möjligheten att något faktiskt kan ha blivit fel, så hör av dig till Signe ifall du anser att något måste rättas till.