Medlemsbrev juni

19 juni 2023 Torsdagen den 20 april var det årsstämma i Midsommargården. På stämman godkändes nya stadgar som kräver godkännande på ytterligare en stämma. På stämman valdes också vår nya styrelse.

Årsstämma och ny styrelse

Torsdagen den 20 april var det årsstämma i Midsommargården. På stämman godkändes nya stadgar som kräver godkännande på ytterligare en stämma.

På stämman valdes också vår nya styrelse:

  • Annika Jönsson, ordförande och ekonomiansvarig
  • Gösta Bergman, sekreterare
  • Tirion Keatinge, strategisk förvaltning
  • Sigrid Bárány, löpande förvaltning
  • Emilie Schultze, medlemsansvarig
  • Ebba Dahlqvist, uthyrningsansvarig
  • Mikael Grönvoll, HSB-ledamot

Har du förslag på hur vi kan förbättra vår BRF eller frågor till styrelsen? Hör i så fall av dig till stalpennan@gmail.com eller kontakta lämplig ledamot (kontaktuppgifter finns på anslagstavlorna i trapphusen). 

Grillning

Äntligen grillsäsong! Vilken tur att föreningen har grillmöjligheter på både piazzan och grillberget!

Grilla ansvarsfullt och hålla koll på rådande brandrisk (kolla gärna MSB:s ”Brandrisk ute”) och ha en vattenslang/-hink i närheten ifall olyckan skulle vara framme. Se dessutom till att du lämnar grillplatsen snygg och ren.

Starta glöden genom att använda en grillstartare (inte tändvätska). Du hittar den och förlängningssladd i trädgårdsrummet på gaveln till Pingstvägen 64. Eluttag finns både vid grillberget och piazzan (under locket vid vattenslangen). 

Lyft istället för att dra bord och stolar vid flytt och omorganisering av utemöblerna. Annars skadas våra fina gräsmattor och möbler. Tack!

Godkänd ventilationskontroll

Föreningen har nu en godkänd obligatorisk ventilationskontroll (OVK) efter återbesöket som gjordes i slutet av april och nästa OVK sker om 6 år. Önskar du se protokoll från ventilationskontrollen kan du höra av dig till styrelsen. Du vet väl om att förändring av ventilation kräver styrelsens godkännande? 

Grannsamverkan

Vi går nu in i semestertider och många kanske reser bort ett tag. Så hjälp varandra att vattna blommor, håll lite extra koll och stäng dörrar. Det är fortfarande nyfikna grannar som är den största bidragande faktorn till att inbrott avbryts och endast stannar vid försök eller i bästa fall inget alls. Så fortsätt att prata med personer ni möter på er gata, ert kvarter och ert trapphus! 

Skyltning för andrahandsuthyrning

För att få en bättre överblick och mer enhetlig skyltning på lägenhetsdörrarna finns en ny rutin om skyltning för andrahandsuthyrning. Vid uthyrning ordnar styrelsen namnskyltning på er dörr. Boende som har sambos och inneboende uppmuntras också att kontakta styrelsen för att uppdatera sina namnskyltar. 

Använd vatten smart

Det väntas bli varmt i sommar och Stockholms vatten och avfall (Svoa) uppmanar oss alla att spara på vattnet. Här är några enkla åtgärder som du kan vidta:

  • Installera snålspolande kranar, åtgärda droppande kranar och otäta packningar.
  • Förbruka vatten smart, t.ex. kyl det i en kanna i kylskåpet istället för att spola tills det blir kallt, stäng av kranen när du borstar tänderna, diska inte under rinnande vatten, duscha kortare och vattna växter på kvällen.
  • Tvätta fylld tvättmaskin och välj inte högre temperatur än nödvändigt.

Felanmälan

Styrelsen vill påminna om att felanmäla direkt om något inte fungerar eller skada skett i våra gemensamma utrymmen (istället för att skriva i Facebook-gruppen). På så sätt eskalerar inte småfel och orsakar högre kostnader samt att styrelsen kan föra statistik vilket hjälper till att sätta press på leverantörer som inte åtgärdar fel. Du hittar kontaktuppgifter på vår hemsida stalpennan.se eller kan höra av dig direkt till styrelsen.

Cykelsäsongen är här - håll din cykel i trim

Föreningen har ett mekställ och fotpump samt kedjeolja, avfettning och några enklare verktyg tillgängliga i cykelrummet på baksidan av Bäckvägen 79. Tänk på att för lite luft i däcken förstör dem, ökar risken för punktering och orsakar dessutom mjölksyra i onödan. Smörj, pumpa och trampa på! 

Fönsterputs i gemensamma utrymmen

Under sommaren kommer glaspartier i trapphus och gemensamma utrymmen att putsas vilket betyder att det ska vara fritt framför fönster och dörrar. Plocka och städa bort det som kan stå i vägen. Mer info om datum kommer!

Törstsläckning för växter och småfåglar! 

Styrelsen har planterat krukväxter på grillberget och piazzan som behöver omvårdnad, inte minst nu när det är torrt ute. Vid piazzan finns även urgröpningar i berget fyllda med vatten som småfåglarna älskar att svalka sig i och dricka från. Så är fågelbadet tomt eller torrt i krukorna - fyll gärna på med vatten! 

 

Somriga hälsningar från oss i styrelsen

Annika, Gösta, Tirion, Sigrid, Emilie, Ebba och Mikael