Information - sommaren

12 juli 2009 Årsstämman Godkänd OVK Utrensning av cyklar Klotter och stölder Trivselfrågor Hyresavier och parkering Grovsoprummet

Den 14 maj hölls bostadsrättsföreningens årsstämma. En förändring är att styrelsen numera består av sju ordinarie ledamöter, till skillnad från tidigare åtta.
De avgående ledamöterna är Björn Lanesjö och Åsa Andersson, som vi tackar för det engagemang de visat under sina år i föreningens tjänst. Åsa kommer emellertid att finnas tillgänglig som suppleant och vara med i medarbetarpoolen.
Nyinvald till styrelsen är Emma Hallenberg, som sedan något år har varit föreningens webbredaktör. Hon tar över sekreterarrollen (med bl.a. dessa infobrev) av Johan Nyberg, som blir kvar som vice ordförande.
Se anslag i portarna för utförlig information om den nya styrelsen.

Ventilationskontrollen är nu äntligen godkänd.

Det innebär att Stålpennans energideklaration nu i sin helhet är godkänd och klar. – Med ”klar” menas att vi känner till hur stor energiåtgången i våra hus är, men arbetet med att effektivisera bär både föreningen i stort och du som boende gemensamt. På baksidan av februariutskicket står hur du som privatperson kan agera för att spara energi/pengar/miljö.


I våra tre cykelrum finns det många cyklar som inte har använts på länge. För att skapa bättre plats både för de aktiva användarna och för att kunna iordningställa en enklare verkstad för medlemsbruk, kommer en utrensning att ske i samband med höststädningen.
För att inte din cykel (eller barnvagn) ska rensas ut, måste du fästa bifogat buntband runt styrstången. På så vis markerar du att cykeln har en ägare, som fortfarande bor i huset. Övriga cyklar ställs ut på gården för vidare transport till skroten.
Enligt polisens rekommendation ska det gå två månader från sista uppmärkningsdatum till dess att vi får slänga saker. Sista dag för uppmärkning är söndagen den 2 augusti.

Behöver ni fler buntband går det bra att skicka ett mail till Johan Nyberg eller lägga en lapp, Bäckv. 75.

Stötvis under åren har Stålpennan utsatts för klotter, annan skadegörelse och stölder. I ett försök att komma tillrätta med dessa problem skulle ”Grannsamverkan mot brott” kunna startas. Intresserad av hur man går tillväga? Läs gärna mer på www.grannsamverkan.se

Som en del har märkt, så har ett nytt, lättskött möblemang till grillplatsen skaffats. För att undvika att grillfesten ska skapa missämja, har föreningen några få men viktiga trivselregler:
inte vara högljudd (ute vid grillplatsen) efter kl.22
tömma grillen från kolrester (när de är kalla kan de försiktigt spridas mellan växterna i rabatterna), skrapa gallret samt i övrigt göra uteplatsen fin, innan kl.11 följande dag.
Besväras du av någon grannes beteende är det lämpligast att i vänlig ton helt enkelt berätta det för grannen. Sannolikheten är stor att störningen sker helt omedvetet. Har du redan påtalat något problem eller är du rädd för att stöta dig med någon, kan styrelsen konsulteras.
Man kan också kontakta HSBs Medlemsrådgivning på telefon 08-785 36 36 (har dock sommarstängt t o m 3 augusti).

Vi vill samtidigt passa på och förtydliga att hyresgäster självklart är lika välkomna att ta del av uteplats, grill och andra delar av föreningen!

På förekommen anledning passar vi på att påminna om vikten av att månadsavgifterna
– både för lägenhet och eventuell parkeringsplats – betalas i tid.
Det är HSB som skickar ut avierna och redan efter en påminnelse går de vidare till inkasso, utan att styrelsen informeras om problemet innan.

Är du intresserad av parkeringsplats och vill ställa dig på kö, anmäler du ditt intresse till vicevärden. Vill du säga upp din parkeringsplats ska det göras innan månadsskiftet, till sista månaden du ska ha platsen. Det är alltså en kalendermånads uppsägningstid.
Både anmälan och uppsägning sker lämpligen via e-post stalpennan@bredband.net

Kostnaden för parkeringsplats är för närvarande 175 kr/mån.

Det har kommit en del frågor om grovsoprummet som står framför Bäckvägen 73-75. Föreningen betalar en avgift per kubikmeter på det vi transporterar till återvinning. Se därför till att paketera och vik i hop kartonger etc så mycket du kan.
Grovsoprummet är inte till för att ställa skrymmande och vissa fall miljöfarligt avfall som kylar, frysar eller större möbler som bord, sängar samt soffor. I regel måste du själv transportera dessa till återvinningscentral, den närmaste finns vid Huddingevägen/Sockenvägen i Östberga.
För att komma in i det låsta grovsoprummet kontaktar du bara någon ur styrelsen.