Medlemsbrev april

11 april 2023
Grilla smart

OVK återbesök - viktigt 

Alla lägenheter som underkändes i tidigare OVK har fått information om återbesöken under vecka 16. Det är superviktigt att tillgång då ges till lägenheten. Läs infon noga.

Städdagen med medlemsmöte

Våren är äntligen här och det är dags att ge våra hus och trädgård lite omtanke. Vi startar lördagen den 15 april klockan 10.30 vid vändplanen och avslutar omkring kl 13 med mat, dryck och medlemsmöte vid grillberget. Passa på att besöka återbruksrummet innan städdagen och fynda. På städdagen töms det. Städdagen är obligatorisk för alla som bor i Brf Stålpennan. Meddela styrelsen om du inte kan närvara för att få en uppgift. 

Grilla klimatsmart

På städdagen åker föreningens grillar fram. Vill du använda grillarna startar du glöden genom att använda en grillstartare (inte tändvätska). Du hittar den med tillhörande förlängningssladd i trädgårdsrummet på gaveln till Pingstvägen 64. Tack för omtanken!

 

Enkäten kring den gamla bastun och styrelsens beslut just nu

Ungefär en tredjedel av er svarade på enkäten och runt hälften tyckte att en ny bastu vore trevligt. Andra föreslog gym, gästlägenhet, hobbyrum eller förråd. En betydande del av er röstade för att rusta upp utrymmet och hyra ut det. Alla förslag innebär en större kostnad för föreningen då utrymmet i dagsläget är i stort behov av renovering.

Styrelsens beslut på kort sikt har landat i att öppna upp utrymmet för cykelförvaring. En fuktexpert (OCAB) har anlitats och bedömde inte detta nyttjande som olämpligt. När utrymmet har lappats ihop tillräckligt för att kunna användas meddelar vi detta på nytt.

Torktumlaren

Vinterns sorgebarn nummer ett har äntligen tillfrisknat. Efter en förändring i maskinens värmesystem började säkringen till den gå oavbrutet, men det är nu åtgärdat och alla kan torka torrt igen. Styrelsen beklagar alla turer kring detta och tackar för tålamodet.

Årsstämman

Torsdagen den 20 april är det årsstämma i Midsommargården. Mer info finns på kallelsen uppsatt på anslagstavlan mitt emot expedition på Bäckvägen 71. För att ha rösträtt på stämman måste månadsavgiften ha betalats. En röst per lägenhet gäller för sambos.

Brandlarmstest

Måndagen den 24 april testar vi brandlarmen i fastigheterna.

 

Hälsningar från oss i styrelsen

 

Annika, Tommy, Gösta, Moa, Mikael och Måns

 

 

PS. Vem har tagit trappstegspallen som tillhör tvättstugan? Den längtar hem. Pls put back!